Güneş Kremi Ne İşe Yarar? En İyi Güneş Kremi Hangisi?

Güneş kremi kullanımı hakkında doktorlardan önemli uyarı! Güneş kremi kullanmayanlar için tehlike sinyalleri başladı! En iyi güneş kremi hangisi? Uzmanlar uyarıyor! Güneş kremi seçiminin püf noktaları…

Güneş Kremi Ne İşe Yarar? En İyi Güneş Kremi Hangisi?

Güneş Kremi Ne İşe Yarar?

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte güneş kremleri ortaya çıkmaya başladı. Birbirinden farklı renk ve markalarda üretilen kremler satışa sunulurken kullanıcıların güneş kremi seçimine dikkat etmesi gerekiyor. Yaz kış mutlaka kullanılması gereken güneş kremi cilt için oldukça önemli. Güneş ışığının korunmasız cilde zararları saymakla bitmez! Leke oluşumunun engellenmesi, cildin nem seviyesinin korunması ve güneş yanığının ortadan kaldırılması için yaz kış güneş kremi kullanmak gerekiyor. Güneş koruyucu krem ne işe yarar? Sorusunu soranlar için uzman açıklamaları ise her geçen gün artıyor.

Güneş kremi ne işe yarar?
Sorusunu soranlar için güneş kreminin faydaları saymakla bitmez. Uzmanların önerdiği güneş kremleri;

• Cildin zararlı ışınlardan korunmasını sağlar.

• Güneş lekelerinin oluşmasını engeller.

• Cilt kanserinden korur.

• Cildin canlılığını korumasını sağlar.

• Cildi besler ve kırışıklıkları giderir.

Güneş Kremi Ne Zaman Sürülmeli?


Yaz aylarının gelmesi ile birlikte güneş kremi ne zaman sürülmeli? Sorusu çoğaldı. Uzmanlar güneş kreminin yaz kış kullanılmasını öneriyor. Güneş ışınlarının cilde zarar vermemesi adına güneş koruyucu evden çıkmadan 30 dakika önce kullanılmalıdır.


Güneş Kremi Ne İşe Yarar? En İyi Güneş Kremi Hangisi?

En İyi Güneş Kremi Hangisi?


En iyi güneş kremi hangisi arayışı içerisinde olanlara uzmanlardan cevap gecikmedi. Alanında uzman doktorlar güneş kremi seçiminde cilt tipine dikkat edilmesini öneriyor. Cilt tipine uygun güneş kremi seçimi cilt korunumu için oldukça önemli. Piyasada birbirinden farklı pek çok marka ve fiyatta güneş kremi yer alıyor. Kendi cilt tipinize uygun olanı seçmeli ve kullanmalısınız.

Güneş kremi seçimi için uzmanlar;

• Cilt tipine,

• Üretim ve tüketim tarihine,

• Kremin içeriğine,

• Cildin hassasiyet durumuna,

Dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

Güneş Kremi Nasıl Kullanılır?


Yaz tatilinin yaklaşması Güneş kremi nasıl kullanılır? Sorusunu soranların sayısı artıyor. Güneş kremi, güneşe çıkmadan önce mutlaka kullanılmalıdır. Uzmanlar güneş kremi güneşe çıkmadan 25-30 dakika önce kullanılmalıdır çağrısı yaptı! İşaret ve orta parmağa denk gelecek şekilde sıkılan güneş kremi tüm yüze uygulanmalıdır. Cildi koruyacak miktarda güneş kremi kullanmak güneş kremi kullanımında oldukça önemlidir. Güneş kremi nasıl kullanılır sorusuna cevaben uzmanların verdiği iki parmak kuralı en çok kullanılan yöntem olarak biliniyor.

Güneş Kremi Nasıl Temizlenir?


Güneş kremi kullanımının yanı sıra bir diğer merak konusu güneş kremi nasıl temizlenir? oldu. Güneş kremi temizliği güneş kreminin etkili olması adına oldukça önemlidir. Cildin nefes alması için güneş kremi temizliğine dikkat edilmesi şart.

Alanında uzman doktorlar cilt temizleyici ürünler ile güneş kremi temizlenebilir açıklamasını gerçekleştirdi. Temizleyici bir yağın ciltte mevcut olan yağlı kremi bağlaması sebebiyle güneş kremi temizliğini sağlar. Güçlü bir cilt temizleyici kullanılması cildin PH dengesinin sağlanması adına da oldukça önemlidir.

Güneş Kremi Gözenekleri Tıkar mı?


En iyi güneş kremi dahi doğru kullanılmadığı sürece gözeneklerin tıkanmasına sebep olur. Özellikle güneş koruyucu ürünlerin ciltten temizlenmesi bu konuda önemlidir. Cilt tipine uygun güneş kremi kullananlarda gözenek problemlerinin daha az olduğu belirtildi.


Güneş Kremi Ne İşe Yarar? En İyi Güneş Kremi Hangisi?

Güneş Kremi Sivilce Yapar mı?


Yazın gelmesi ile birlikte akne problemi yaşayan kişilerin endişesi çoğaldı. Güneş kremi sivilce yapar mı? Sorusuyla baş başa kalanlar cevabı uzmanlarda arıyor! Uzmanlar ise akne problemi olan kişilerin su bazlı güneş kremlerini kullanmasını öneriyor. Su bazlı güneş kremleri normal güneş kremlerine oranla daha az yağlıdır. Gözenekleri tıkamaması ve cildin hava almasına yardımcı olan su bazlı güneş kremleri ciltte sivilce yapmaz ve güvenle kullanılabilir.

Güneş kremi seçimi çoğu zaman sorun haline gelebiliyor. Cildi koruyan ve cilt sağlığına destek veren güneş kremini seçmek oldukça önemli. Alanında uzman doktorların tavsiyelerini dinleyerek en iyi güneş kremi konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.