Ziraat Fakültesinde Acil Durum Egitimi Ve Tatbikati Gerçeklesti

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Ziraat Fakültesi’nde Afet ve Acil Durum Uygulama ve Arastirma Merkezi (ADÜ-AFAM) tarafindan Acil Durum Egitimi ve Tatbikati gerçeklestirildi.

Ziraat Fakültesinde Acil Durum Egitimi Ve Tatbikati Gerçeklesti


‘Afet ve Acil Durumlara Müdahale Kapsaminda Destek Personelin Hazir Oluslugunun Arttirilmasi’ isimli proje çerçevesinde gerçeklesen egitime, akademik ve idari personel ile sürekli isçi kadrosunda görev yapan tüm fakülte personeli katildi.

Etkinlik kapsaminda öncelikle destek personeli basta olmak üzere tüm akademik ve idari personel ile sürekli isçilere Ömer Faruk Durdu Konferans Salonu’nda teorik egitimler verildi.

Teorik egitimlerin ardindan bina içerisinde olusturulan sembolik yangin çikisi ile alarm verilerek tüm personelin çalisma odalarindan, laboratuvarlardan ve diger bina kisimlarindan yerleske bahçesinde bulunan acil toplanma noktasina sevki gerçeklestirildi.

Bina bosalimi sirasinda herhangi bir sorun yasanmadan çalisanlarin Acil Toplanma Noktasina ulasmasinin ardindan ADÜ-AFAM ekibi tarafindan yerleske bahçesinde yangin söndürme tatbikati gerçeklestirildi.

Tatbikatta, yangin türleri, yangin tüpü çesitleri ve yangin çesitlerine göre uygun ve etkin söndürme bilgileri aktarilarak söndürme uygulamalari yaptirildi. Söndürme uygulamalarini öncelikle söndürme ekibinde bulunan personeller daha sonrada gönüllü olanlar gerçeklestirdi.

Tatbikat Ziraat Fakültesi Dekan v. Prof. Dr. Ibrahim Gençsoylu’nun tesekkür konusmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA