Trabzon'da Kovid-19 Tedavisinin Ardindan Oksijen Tüpüne Bagimli Yasayan Hasta, Sagligina Kavustu

Trabzon'da, yakalandigi yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) atlatan ancak hayatini oksijen tüpüne bagimli sürdüren hastanin, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesindeki tedavisinin ardindan sagligina kavustugu bildirildi.

Hastaneden yapilan açiklamaya göre, kentte yasayan 57 yasindaki Hatice Dinç, bir süre önce yakalandigi Kovid-19'u zorlu tedavi sürecinin ardindan atlatmasindan sonra oksijen destegiyle yasamini sürdürmeye basladi.

Eski sagligina kavusabilmek için KTÜ Farabi Hastanesine basvuran Dinç, akcigerlerdeki hava kesecikleri olan alveol duvarlarinin kalinlasip sertlesmesi (pulmoner fibrozis) teshisi konularak Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye alindi.

Dr. Ögretim Üyesi Hanife Baykal Sahin yönetimindeki ekip tarafindan kol ergometre ve bisiklet ergometre tedavisi ile aerobik egzersiz programi uygulanan Dinç, bu sürecin ardindan oksijen bagimliligindan kurtuldu.

Farabi Hastanesine tekerlekli sandalye ve oksijen tüpü takviyesiyle gelen Dinç, tedavisinin ardindan destek almadan rahatlikla evine gidebildi.

Her hastaya özel olarak planlanip uygulanan söz konusu tedavi, solunum egzersizleri ile ev egzersizi gibi ilave pek çok asamayi da içeriyor.

KTÜ Farabi Hastanesi bünyesine yakin zamanda kazandirilan Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Merkezi hem bölge illerinden hem de yurt disindan gelen pek çok hastayi sagligina kavusturmaya devam ediyor.

Kaynak: AA