Trabzon Büyüksehir Ile Tusba Belediyeleri 'Kardes Belediye' Oldu

Trabzon Büyüksehir Belediyesi ile Van’in Tusba Belediyesi, bir süre önce imzalanan protokolün ardindan aldiklari meclis karari dogrultusunda ‘Kardes Belediye’ oldular.

Trabzon Büyüksehir Ile Tusba Belediyeleri 'Kardes Belediye' Oldu
Trabzon Büyüksehir Belediyesi ve Tusba Belediyesinin kardes belediye olmasinin ardindan iki belediye arasindaki dayanisma her geçen gün artiyor. Van’a gelen Trabzon Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskani Murat Öztürk, Yapi ve Kontrol Sube Müdürü Akin Zafer Dileberoglu, Etüd ve Projeler Sube Müdürü Ömer Çiçek, Kontrol Abdulgaffar Dener ile Tusba Belediye Baskani Salih Akman ve ilgili teknik personel bir araya gelerek gerçeklestirilecek projelerle ilgili istisarelerde bulundular.

“Mutluluk duyuyorum”

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, AK Parti Genel Merkezinin, teknik ve ekonomik olarak iyi durumda olan belediyelerin diger ilçe ve belde belediyelerine araç-gereç, proje ve teknik destegin yapilmasini öngördügü ‘Kardes Belediye’ projesi protokolü kapsaminda Tusba Belediyesi ile kardes belediye olmaktan mutluluk duydugunu söyledi.

2019 yerel seçimleri öncesi Van Valiligi görevini yürüttügünü dile getiren Baskan Zorluoglu, “Görev sürem boyunca güzel anilarim oldu ve hala görüstügüm dostlar edindim. Van’da bir belediye ile ‘Kardes Belediye’ olmak, mutluluk verici bir durum” ifadelerini kullandi.

“Kardeslik temelini yarim asir önce attik”

Tusba Belediye Baskani Salih Akman ise Trabzon ile kardeslik temelinin, Çaykara ve Uzungöl ilçelerinde 1965 yilinda meydana gelen heyelan nedeniyle magdur olan 460 kisinin Van’in Özalp ilçesinin Dönerdere ve Emek mahallelerine (köylerine) yerlestirilmesiyle atildigini belirtti.

Baskan Akman, “Yarim asirdan fazla bir süredir Trabzonlu kardeslerimiz ile iç içe yasiyoruz. Yillardir bu topraklarda kardesçe yasayan bizler hisim ve akraba olmusuz. Hayata geçirdigimiz ‘Kardes Belediye’ projesinin temelini bizler yarim asir önce atmisiz” seklinde konustu.



“Güzel projeler hayata geçirecegiz”

Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluglu’nun 30 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce Van Valisi olarak görev yaptigini hatirlatan Baskan Akman, “Trabzon Büyüksehir Belediye Baskanimiz Murat Zorluoglu, Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekilligi döneminde Van’a çok güzel hizmetler yapti. 30 Mart’ta yapilan yerel seçimlerde Trabzon Büyüksehir Belediye Baskan adayi olunca Van’dan ayrildi. Insallah yaptigimiz bu kardeslik protokolü ve Büyüksehir Belediye Baskanimizin destekleri ile Tusbamizda güzel projeler hayata geçirecegiz. Yapacaklari ilk esere de baskanimizin ismini vererek Van’a yaptigi hizmetlerden dolayi sükranlarimizi sunmus olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA