SBÜ Rektörü Erdöl'den 'Katarlilara Türkiye'de Sinavsiz Tip Egitimi' Seklindeki Asilsiz Iddialara Tepki Açiklamasi

'Siyasiler ve sosyal medya trolleri bu yalan haberi gerçekmis gibi yaymak suretiyle kisa bir süre sonra YKS sinavina girecek gençlerimizin ve kamuoyunun zihnini bulandirmaya çalismislardir. Mesnetsiz ve müfteri ifadelerle yapilan algi operasyonu nedeniyle tüm ümitlerini ve alin terlerini üniversite sinavina tasimis gençlerimiz demoralize edilmistir.' 'Protokol kapsaminda üniversitemizde egitim gören veya görecek ögrenciler kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandasi ögrencilere ait bir kontenjani kullanmamakta olup bu ögrencilerin giderleri de ilgili ülkeler tarafindan karsilanmaktadir'

Saglik Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Katarli gençlere Türkiye'de sinavsiz tip egitimi hakki verildi" seklindeki algi operasyonlari nedeniyle tüm ümit ve alin terlerini üniversite sinavina tasiyan gençlerin demoralize edildigini bildirdi.

Erdöl, yazili açiklamasinda, Türkiye ile Katar arasinda 2 Mart'ta imzalanan "Askeri saglik alaninda egitim ve is birligi protokolü" ile 2 devletin askeri personel ve ögrencilerinin karsilikli olarak egitilmesi, tip fakültesi, dis hekimligi, eczacilik ile hemsirelik egitimi gibi alanlarda, egitici, danisman, gözlemci, uzman personel, ögretim elemani ve askeri ögrenci degisiminin öngörüldügünü belirtti.

???????Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'na (YKS) saatler kala, bir medya kurulusunun "Katarli gençlere Türkiye'de sinavsiz tip egitimi hakki verildi" iddiasini ortaya attigini kaydeden Erdöl, "Siyasiler ve sosyal medya trolleri bu yalan haberi gerçekmis gibi yaymak suretiyle kisa bir süre sonra YKS sinavina girecek gençlerimizin ve kamuoyunun zihnini bulandirmaya çalismislardir. Mesnetsiz ve müfteri ifadelerle yapilan algi operasyonu nedeniyle tüm ümitlerini ve alin terlerini üniversite sinavina tasimis gençlerimiz demoralize edilmistir." ifadelerini kullandi.

Prof. Dr. Erdöl, egitimde geldigi nokta ile tercih sebebi olan Türkiye için vatandasinin sahip oldugu haklarin üstünde bazi imtiyazlari yabanci uyruklu ögrencilere taniyacagini düsünme ve düsündürmeye çalismanin farkli açilardan ele alinmasi gereken bir husus oldugunu kaydetti.

"Bu haberi yanlis lanse etmisiz, özür dileriz" demek milyonlarca umudu yeniden yesertmeye yetebilir mi, kamuoyunun takdirine birakiyoruz." ifadelerini kullanan Erdöl, söyle devam etti:

"669 Sayili Kanun Hükmünde Kararname' ile Gülhane Askeri Tip Akademisinin (GATA) akademi ve egitim misyonu Saglik Bilimleri Üniversitesine devredilmis olup ilgili protokol kapsaminda Türkiye'de egitim görmesi öngörülen askeri saglik ögrencilerinin üniversitemizde egitim görmeleri planlanmaktadir. Çok sayida ülke ile yapilan 'Askeri saglik alaninda egitim ve is birligi' protokolleri kapsaminda halen Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Gambiya, Kazakistan, Kirgizistan, Kosova, Libya, Mogolistan, Senegal, Somali, Ürdün ve KKTC uyruklu 195 yabanci ögrenci üniversitemizde askeri saglik egitimi görmektedir. 2008'den günümüze kadar da 80 yabanci askeri saglik ögrencisi Gülhane Külliyemiz'den mezun olarak ülkelerine dönmüslerdir. Protokol kapsaminda üniversitemizde egitim gören veya görecek ögrenciler kesinlikle Türkiye Cumhuriyeti vatandasi ögrencilere ait bir kontenjani kullanmamakta olup bu ögrencilerin giderleri de ilgili ülkeler tarafindan karsilanmaktadir."

Kaynak: AA