Nigde Esnaf Ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi 66'Nci Olagan Genel Kurulu Yapildi

Nigde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nin 66'nci Olagan Genel Kurulu gerçeklestirildi.

Genel kurul yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyularak pazartesi pazari alaninda yapildi. Divan Kurulunun olusturulmasinin ardindan faaliyet, denetim, bilanço ve gelir gider raporlari okunarak oylamaya sunuldu. Okunan raporlar oy çokluguyla kabul edildi.

Nigde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Baskani Fahri Eker, göreve geldiklerinde kooperatifin 15 milyon olan finansmanini 250 milyon liraya çikardiklarini söyledi.

Eker, konusmasinin devaminda sunlari kaydetti:

"Basta bölge baskanimizin ve Genel Baskanimizin sayesinde kooperatifimizi Türkiye'de en iyi yerlere getirdik. Göreve geldigimizde takip orani yüzde 59 civarindaydi. Bugün yüzde 8-9 civarinda. Yaklasik 7 yildir görev yapiyorum. 7 yil içerisinde 7 tane esnaf ve sanatkar arkadasimizi icraya vermis degiliz. Icraya vermeden çözüm üretmeye çalisiyoruz. Bu 1,5 yillik pandemiden dolayi özellikle bazi meslek dallarindaki esnaf ve sanatkar arkadaslarimizin çok sikintili oldugunu biliyoruz. Kahveciler, lokantalar, kafeciler, servis soförleri gibi meslek icra edenler bu kesim daha çok etkilendi. Buna ragmen Nigde esnafimiz devletine ve milletine en ufak bir serzeniste bile bulunmamistir. Türk esnafi ve sanatkari bu ülkenin çimentosu harci ve tasidir. Biz varsak devlet vardir."

Kaynak: AA