Mimar Adaylarindan Buca Tren Istasyonuna Hayat Veren Dokunus

Yasar Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Iç Mimarlik ve Çevre Tasarimi Bölümü son sinif ögrencileri, atil durumdaki tarihi Buca Tren Istasyonu'nun restorasyonu ve yeniden kullanimi için bir iç mekan tasarim projesi gerçeklestirdi.



Izmir'de Alsancak Gari, Elektrik Fabrikasi, TMO Silolari, Tekel Fabrikasi, Süngükaya ve Sarpincik Deniz Fenerleri gibi tarihi yapilari farkli islevlerle tasarlayan mimar adaylari, son olarak 1872 yilindan 2006 yilina kadar 134 yil hizmet veren, halen atil durumdaki tarihi Buca Tren Istasyonu için tasarimlara imza atti.

Istanbul MEF Üniversitesinin de destek verdigi çalismayla istasyonun yani sira Buca ile Sirinyer’i birbirine baglayan eski demiryolu hatti üzerinde "Çizgisel Bir Demiryolu Parki" da tasarlandi.

Projenin tanitimi için Alsancak Gari içerisinde bulunan tarihi Atatürk Vagonu önünde düzenlenen programda konusan TCDD 3. Bölge Müdürü Ergün Yurtçu, tarihe taniklik etmis bu yapilarin gelecek nesillere aktarilmasini çok önemsediklerini, bu yöndeki çalismalara içtenlikle destek verdiklerini ifade etti.

Yasar Üniversitesi Mimarlik Fakültesi Iç Mimarlik ve Çevre Tasarimi Bölüm Baskani Doç. Dr. Zeynep Tuna Ultav ise kentteki tarihi mekanlarin yeniden islev kazanmasini umduklarini, bu konuda gurur veren çalismalar yaptiklarini aktardi.

Toplantida proje sunumlarinin ardindan ziyaretçiler tarihi Atatürk Vagonunu ziyaret etti.

Kaynak: AA