LGS'de 500 Tam Puan Alan Suriyeli Dlyar Safo, Siirt'in Gururu Oldu

Kurtalan ilçesinde Selahaddin Eyyübi Imam Hatip Ortaokulunda okuyan Suriyeli Dlyar Safo: 'Türkiye'nin bana çok destegi oldu. Hedefim mühendis olmak. Araç tasarlamak istiyorum' Ilçe Milli Egitim Müdürü Faysal Polat: 'Okulun basarisi ve çocugumuzun göstermis oldugu performans bizi mutlu etti'

LGS'de 500 Tam Puan Alan Suriyeli Dlyar Safo, Siirt'in Gururu Oldu
Milli Egitim Bakanliginca Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsaminda 6 Haziran'da yapilan merkezi sinavdan 500 tam puan alan Siirt'in Kurtalan ilçesindeki Selahaddin Eyyübi Imam Hatip Ortaokulunda okuyan Suriyeli Dlyar Safo, basarisinin gururunu yasiyor.

Ülkesindeki iç savas nedeniyle 2015'te ailesiyle Siirt'in Kurtalan ilçesine yerlesen Dlyar Safo, 3. siniftan itibaren egitimine Türkiye'de devam etti.

Kurtalan ilçesinde Selahaddin Eyyübi Imam Hatip Ortaokulunda okuyan Suriyeli Dlyar Safo, sistemli ve düzenli çalismasi sayesinde LGS kapsaminda 6 Haziran'da yapilan merkezi sinavdan 500 tam puan almanin sevincini yasiyor.

Safo, AA muhabirine, 3 kardes olduklarini, yaklasik 6 yil önce Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Sinava hazirlanirken ögretmenlerinden çok destek gördügünü dile getiren Safo, salgin sürecinde moralinin bozuk olmasina ragmen ögretmenlerin yardimiyla sinava hazirlandigini belirtti.

Sürekli deneme sinavi çözdügünü, düzenli olarak çalistigini ifade eden Safo, söyle konustu:

"Matematik çözüyordum. Son zamanlarda ise iki deneme çözüyordum. Ramazan ayinda sahura kadar çalisiyordum. Okulda ögretmenlerimiz her zaman beni motive etmeye çalisiyordu. Ögretmenlerim kitap konusunda yardimci oluyordu. 500 tam puan bekliyordum ve onun için çalisiyordum. Sinav sonucunu görünce çok mutlu olduk. Türkiye'nin bana çok destegi oldu. Hedefim mühendis olmak. Araç tasarlamak istiyorum. Iyi bir liseye giderim insallah. Çalismalarimi Türkiye'de yapmayi düsünüyorum."

Safo, sinava sadece 8. sinifta hazirlanmanin yeterli olmayacagini, düzenli bir çalismanin olmasi gerektigine dikkati çekti.

Soru çözmeyi sevdigini anlatan Safo, "Her gün düzenli bir sekilde paragraf çözmeleri de gerekiyor. Matematik de çok önemlidir. Son iki yilda çok belirleyici oldu. Her gün düzenli çalisma ve en az 40-50 soru matematik çözmeleri gerekiyor. Son 1-2 ayda düzenli olarak deneme çözebilirler. Okulda yaklasik 100 deneme çözdük." ifadelerini kullandi.

- "Kendisine kaynak kitap yetistiremiyorduk"

Ilçe Milli Egitim Müdürü Faysal Polat da Safo'nun basarisinin kendilerini mutlu ettigini söyledi.

Safo'nun 5. siniftan itibaren kesfettikleri ve takip ettikleri bir ögrenci oldugunu belirten Polat, "Çalismalarini düzenli olarak kontrol ettigimiz bir ögrenci. Özellikle 7. siniftan itibaren açildikça açilan bir ögrenci. Verdigimiz kaynak kitaplarini 1 ayda degil de 10 günde bitirmeye basladi. Günde 20 soru çözerken bunu 100'e, 200'e çikardi." dedi.

Safo'nun LGS'ye hazirlik sürecinde yapilan deneme sinavlarinda her zaman ilk 3'te yer aldigini aktaran Polat, bu çalisma dolayisiyla kendisinden derece beklediklerini dile getirdi.

Polat, "Bu süreçte biz de okul idaresi ve ögretmenlerle ögrencinin çözebilecegi sorular getirdik. Kendisine kaynak kitap yetistiremiyorduk. Ikinci dönemde birebir ilgilenerek kurslarda gösterdigi performansa bakarak ilgisini artirdik. Okulun basarisi ve çocugumuzun göstermis oldugu performans bizi mutlu etti." diye konustu.

Okul Müdürü Murat Bayrak ise ögrencileri Safo'yu en iyi sekilde sinava hazirlamaya çalistiklarini, salgin sürecinde ögrencilerini yalniz birakmadiklarini aktardi.

Ögretmenlerle bir ekip olduklarini ve bu sekilde çalistiklarini dile getiren Bayrak, "Imam hatiplilerin gelisebilmeleri için elimizden geleni yaptik. Tüm bunlari bir araya getirdigimizde güzel bir sonuç ortaya çikti." ifadelerini kullandi.

Baba Sazber Safo da Kürtçe yaptigi konusmada, Suriye'nin Kamisli kentinden Türkiye'ye geldiklerini dile getirerek, "Buraya geldikten sonra oglum düzenli çalisiyordu. Çalismasina, emegine göre derece yapmasini bekliyorduk. Sonucu görünce çok mutlu olduk." dedi.

Okul idaresi ve ögretmenlerinin de ogluyla çok ilgilendigini vurgulayan Safo, destek veren herkese tesekkür etti.
Kaynak: AA