LGS Birincisi Ahmet Açiklamasi 'Basarinin Sirri Planli Çalismak Ve Kitap Okumak'

LGS sinavi sonuçlari açiklandi, 1 milyondan fazla ögrencinin katildigi sinavda 97 ögrenci 500 tam puan alarak birinciligi paylasti. Bu birinciler arasinda yerini alan Egitim Bilimleri Pursaklar Ortaokulu’ndan Ahmet Erhan Avci basarinin sirrinin düzenli çalismak ve kitap okumak oldugunu söyledi.

LGS Birincisi Ahmet Açiklamasi 'Basarinin Sirri Planli Çalismak Ve Kitap Okumak'
Liselere Geçis Sinavi (LGS) sonuçlari açiklandi, sinava 1 milyondan fazla ögrenci girdi. MEB’den yapilan açiklamaya göre her iki oturumdaki tüm sorulara cevap veren ögrenci sayisi 97 oldu. Birinci olan ögrenciler basarilarinin heyecanin yasarken aileler ise çocuklarinin basarilari ile gururlandi.

Sinavda tam puan olan ögrencilerden olan Ahmet Erhan Avci, ‘’1’inci oldugum için çok mutlu ve heyecanliyim. 7’inci sinavi bitirmemle birlikte LGS sinavina hazirlanmaya basladim. Planli çalisarak, testler çözerek, bolca kitap okuyarak sinava hazirlandim. Egitmen esliginde sinava hazirlandim, çok faydasi oldu. Egitmenin yol göstermesinin önemli katkilari oldu. Pandemi döneminde online olarak da egitime devam ettik. Sinava hazirlananlarin 7’inci sinifin bitmesinden itibaren yaz tatilinde çalismaya baslayip konulari bitirmesini öneriyorum. Ileride çok çalisip bilgisayar mühendisi olmak istiyorum’’ dedi.

Ögrencilerin sinava hazirlik sürecine iliskin konusan Pursaklar Egitim Bilimleri Müdürü Mete Kabadayi ise ‘’Egitim bilimleri olarak her ögrenciye ayri programlar yapiyoruz. Siniflari bütüncül olarak ele almiyoruz her ögrenciye ayri egitim modeli veriyoruz. Danismanlik sistemi hizmeti veriyoruz. Aileler de sinava hazirlik sürecinde önemli yer tutuyor. Biz ögrencilerimize aile, okul isbirligi içinde yardimci olmaya çalisiyoruz. Disiplinli bir çalisma sart ama çocuklarimiza deger vermeliyiz. Ögrencilere asla bir yaris ati olarak görmeyin. Çocuklarimiza deger vererek onlarin düzenli, disiplinli sekilde sinavlara hazirlanmasini saglayalim’’ diye konustu.

Kaynak: İHA