Kuzey Kore Lideri Kim, Kovid-19 Salginini Önlemedeki Basarisizliklari Nedeniyle Yetkilileri Azarladi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginini önlemede basarisiz olduklari gerekçesiyle yetkilileri azarladi.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansinin (KCNA) haberinde, Kim'in, iktidardaki Kore Isçi Partisinin politbüro toplantisinda, Kovid-19’la mücadelede ve planlanan önlemlerin uygulanmasindaki "yetersizlik, sorumsuzluk ve pasiflikle" ilgili yetkilileri azarladigi kaydedildi.

Kim’in konusmasinda, "Önemli devlet islerinden sorumlu üst düzey yetkililer, uzun süreli olaganüstü hal salgin önleme kampanyasinin gerektirdigi sekilde, Isçi Partisinin örgütsel, kurumsal, maddi, bilimsel ve teknolojik önlemler alma konusundaki önemli kararlarinin uygulanmasini ihmal etti. Bu da devletin ve halkin güvenliginin saglanmasinda büyük bir kriz yaratarak ciddi sonuçlar dogurdu." ifadelerini kullandigi aktarildi.

Diger yandan Kuzey Kore'nin, pek çogu atesli hastalik veya solunum yolu semptomlari oldugu açiklanan 30 binden fazla kisiyi test ettikten sonra Dünya Saglik Örgütüne ülkede tek bir Kovid-19 enfeksiyonu bile bulunmadigi bilgisini vermesine dikkat çekiliyor.

Kim, Isçi Partisi Merkez Komitesinin 16 Haziran'daki genel kurul toplantisinda da yetkililerin uzun süreli Kovid-19 kisitlamalarina hazirlikli olmalari için çagrida bulunarak, ülkenin ekonomik sikintilarina ragmen yakin zamanda sinirlarini açmaya hazir olmadigini belirtmisti.

Kaynak: AA