Kemal Sahin, Trakya'nin Valilerini Ve Yerel Yöneticilerini Avrupa Serbest Bölgesi'nde Agirladi

Trakya Kalkinma Ajansi, haziran ayi yönetim kurulu toplantisini 2.5 milyar dolar ticaret hacmi olan Avrupa Serbest Bölgesi’nde gerçeklestirdi. Toplanti öncesi Sahinler Holding Yönetim Kurulu Baskani Kemal Sahin, Trakya’nin valilerini ve yerel yöneticilerini ögle yemeginde agirladi.

Kemal Sahin, Trakya'nin Valilerini Ve Yerel Yöneticilerini Avrupa Serbest Bölgesi'nde Agirladi
Tekirdag Valisi Aziz Yildirim, Kirklareli Valisi Osman Bilgin, Ergene Kaymakami Mehmet Emin Tasçi, Tekirdag Büyüksehir Belediye Baskani Kadir Albayrak, Trakya Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Mahmut Sahin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Tekirdag Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Cengiz Günay, Kirklareli Borsa Baskani Turhan Altintel, devleti temsil eden Serbest Bölge yöneticileri, Ergene bölgesi muhtarlari, Serbest Bölge yatirimci temsilcileri ve Sahinler Holding yöneticilerinin katildigi organizasyonda konuklara Avrupa Serbest Bölgesi hakkinda bilgi verilerek, bölge misafirlere gezdirildi. ASB’de önemli bir yatirimi bulunan Korozo Fabrikasi da ziyaret edildi.

Yemekte devlet temsilcilerine ve yerel yöneticilere bölge hakkinda bilgi veren Sahin, “Türkiye’nin en büyük özel sektör sanayi projelerinden biri olan Avrupa Serbest Bölgesi’nin temelini, 1998 yilinda Tekirdag Ergene’de 2 milyon m2’lik arsa üzerinde dönemin Cumhurbaskani Süleyman Demirel, Basbakan Mesut Yilmaz ve Basbakan Yardimcisi Ismet Sezgin ile birlikte attik. 2003 yilinda zamanin Basbakani, günümüzün Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in resmi açilisini yaptigi serbest bölge, Trakya’nin parlayan yildizi olmustur. Isletmesiyle, yatirimcisiyla, gelecek vizyonuyla hem Türkiye’nin hem de cografyanin en önemli teknoloji ve sanayi projesi oldu. Bölgede net yüksek gelirli döviz getiren sektörler var. Tekstil, kimya, otomotiv yan sanayi, ambalaj, metal, plastik, gida gibi farkli sektörlerde ileri teknoloji ile üretim yapilan Avrupa Serbest Bölge’mizde ticaret hacmimiz 2,5 milyar dolari geçti. Türkiye’de bulunan 18 serbest bölge arasinda en son kurulanlardan olmasina ragmen, ticaret hacmi siralamasinda 3. siraya yükselmistir” dedi.

Sahin sözlerine söyle devam etti:

Avrupa Serbest Bölgesi’nden yüzde 70’i yabanci sermayeli 200’e yakin firmadan 170 ülkeye ihracat yapiliyor. Dünyanin en önemli teknolojilerini üreten 3M, Polyplex, Indoroma, Bekart, Lindsay, Korozo gibi firmalarimizdan dünyanin dört bir bucagina yaklasik 1,5 milyar dolarlik yüksek katma degerli ürünler ihraç ediliyor. Dolayisiyla burada örnek bir sanayi teknoloji bölgesi, bir anlamda Silikon Vadisi olusturduk.”

“ASB’de 6 binin üzerinde çalisan istihdam ediliyor. Ayrica sirketlerin tedarik zincirlerinde çalisanlar ve çevresine olusturdugu büyüme ve ekonomik katkilar sayesinde indirekt olarak da 6 bin kisinin daha istihdam edildigini düsünüyoruz”

Sahin, “Türkiye, Avrupa için önemli sektörlerde stratejik bir konumda. Avrupa Birligi’nin güneyi ve dogusunda Türkiye’nin ekonomisi kadar güçlü bir yer yok. Türkiye, Avrupa Birligi’nin bir numarali tedarikçisi olma adayidir. Altin yumurtlayan tavuk olarak tanimlayabilecegimiz bu tarz çevreyle barisik sürdürülebilir projelere ihtiyaç var. Böyle büyük projelerin hayata geçmesi için devlet temsilcilerimizle, yerel yöneticilerimizle bu projede oldugu gibi birlikte çalismamiz lazim” dedi.

Sahin, “Avrupa Serbest Bölgesi’nde doluluk oranimiz yüzde 97’ye ulasti. Bu sebeple bölgemize yatirim yapmak isteyen hatiri sayilir büyük firmalarin taleplerine cevap vermek için Avrupa Serbest Bölgesi’ni genisletme ya da yeni projeler üretme gayretindeyiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Yemekli toplantida bölgedeki yatirimcilar hakkinda kisa bilgi veren Avrupa Serbest Bölgesi Genel Müdürü Tarkan Degirmenci de sunlari söyledi:

“ASB’nin basari hikayesinde katkilari olan yatirimci; akilli ve teknolojik yatak tekstili üreticisi Bekaert, pet sise hammaddesinde dünya lideri olan Indorama, polyester film üretiminde dünyanin ilk üç firmasindan biri olan Polyplex, sulama sistemlerinin dünya lideri olan Lindsay, konfeksiyon sektöründe lider markalardan Frederic, inovasyon devi 3M, Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi firmasi içerisinde ön siralarda bulunan Korozo, soguk haddelenmis paslanmaz çelik levha üretimi yapan TYS Trinox, Airbus’in ana tedarikçilerinden Flammaerotec, Eurotec, Hengshi, Modavizyon gibi firmalar bölgemizde faaliyet göstermektedir.“Biz Avrupa Serbest Bölgesi olarak elektrik, su, dogal gaz, atik su, aritma, yol, haberlesme ve benzeri bütün altyapi gibi hizmetleri en iyi sekilde veriyoruz. ISO9001, ISO14001, ISO22001, ISO27001, ISO45001, ISO5001 kalite belgelerimiz bunun en iyi kanitidir. Altyapi hizmetlerinin yani sira insaat-taahhüt, toplu yemek, bilisim, sigorta, bakim onarim, yükleme/bosaltma, depoculuk, danismanlik, özel güvenlik, vb. hizmetler de verilmekteyiz. Kadrolarimizla müsterilerimize en iyi hizmeti vermek için gece gündüz gayretle çalisiyoruz. Ayrica müsterilerimizle de bir ekip gibi verimli çalismalar yapiyoruz” dedi.

Avrupa Serbest Bölgesi’ni gezen misafirler, ülke ekonomisine ve istihdamina ciddi katkilar saglayan bölgeden çok etkilendiklerini belirterek, Sahinler Holding Yönetim Kurulu Baskani Kemal Sahin’i ve Avrupa Serbest Bölgesi yöneticilerini tebrik edip, tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA