Karatay Belediyesi 150 Adet Yeralti Çöp Konteynerinin Kurulumu Yapti

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, sehir merkezinde bulunan çöp konteynerlerini yeraltina almak için yürüttügü çalisma çerçevesinde 150 adet kancali yari yeralti çöp konteynerinin kurulumunu daha gerçeklestirdi.

Karatay Belediyesi 150 Adet Yeralti Çöp Konteynerinin Kurulumu Yapti
Karatay Belediyesi, sehir merkezinde bulunan çöp konteynerlerini yeraltina almak için çalismalarini sürdürüyor. Bu çerçevede 550 adet eski tip çöp konteynerini toplayarak yerine 150 adet kancali yari yeralti çöp konteynerinin daha kurulumunu gerçeklestirdi. Özellikle görüntü kirliliginin ve çöp kokusunun önüne geçilmesi amaçlanan çalismada, yeni konteynerler yer üstü klasik konteynerlere göre daha fazla çöp toplama kapasitesine sahip olacak. Bunun yani sira çöp toplama araçlari daha az trafikte olacagi için hem trafige hem de yakit tasarrufu anlaminda olumlu katki saglayacak.

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, belediye olarak Karatay’in her noktasinda tüm ekiplerinin çalismalarini araliksiz bir sekilde sürdürdügünü ifade etti.

Baskan Hasan Kilca, “Daha güzel, daha temiz ve yasanabilir bir Karatay için ilçemize hizmet ediyoruz. Bu kapsamda da klasik çöp konteynerlerinin çevresinde olusan kirliligi ve kokuyu gidermek adina yer alti çöp konteyneri çalismalarimizi sürdürüyoruz. Son olarak 550 adet eski tip çöp konteyneri toplayarak yerine 150 adet kancali yari yeralti çöp konteynerinin kurulumunu tamamladik. Amacimiz çevresiyle, çehresiyle dogasi ve tüm degerleriyle bambaska bir Karatay’i hep birlikte olusturabilmek. Tabii bu noktada vatandaslarimizdan istegimiz çöpleri konteynerlerinin içine atmalari. Çevremizi hep birlikte temiz tutalim. Temizlik isleri çalisanlarimiz yogun mesai harciyorlar. Bizler de hizla eksiklikleri gidermek adina çalisiyoruz ve bu dogrultuda da çalismalarimizi sürdürecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA