'Halkbank Üreten Kadinlar Toplantisi' Samsun'da Gerçeklestirildi

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan: 'Dijital Krediler Platformu'muzu kadin girisimcilerimizin hizmetine sunuyoruz. Böylece subeye gitmeksizin halkbankkobi.com.tr üzerinden kredi basvurusunda bulunabileceklerdir'

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Dijital Krediler Platformu'muzu kadin girisimcilerimizin hizmetine sunuyoruz. Böylece subeye gitmeksizin halkbankkobi.com.tr üzerinden kredi basvurusunda bulunabileceklerdir." dedi.

Arslan, Samsun'da gerçeklestirilen "Halkbank Üreten Kadinlar Toplantisi"nda yaptigi konusmada, sehrin sadece kiymetli geçmisiyle degil, ülkenin kalkinmasi yolunda Karadeniz Bölgesi'nin en güçlü ve canli ekonomilerinden biri olarak da öne çiktigini aktardi.

Toplumun tüm kesimlerinin üretim gücüne katilimini saglamayi, bankacilik anlayisinin önemli bir parçasi olarak degerlendirdiklerine isaret eden Arslan, "Dünyadaki görünmeyen ve bedelsiz is gücünün yüzde 61'ini kadinlarimiz olusturuyor. Bu dünyanin en büyük basarisinin paydasi kadinlarimizin girisimciligini ve üretkenligini desteklemek, Halkbank olarak bizim aile misyonumuzu güçlendirmenin temel parçasidir. Kadin girisimcilerimize yönelik uygun finansal çözümler olusturmak yolunda attigimiz ilk adim olan 'Kadin Girisimci Destek Paketi'mizden 8 Mart Dünya Kadinlar Günü'nden bu yana 36 binin üzerinde girisimci faydalanmis ve 3,3 milyar lirayi asan kredi hacmi gerçeklesmistir. Destek paketimizin bu süreçte vesile oldugu basari öyküleri, ne kadar dogru bir finansman modeli olusturdugumuzu ispatlamistir." ifadelerini kullandi.

Arslan, Samsun'dan medikal malzeme imalatçisi bir müsterilerinin Halkbank'in sagladigi kadin girisimci destegiyle is hacmini gelistirdigini ve ilave 13 personel istihdam ederek, 5 ülkeye ihracata basladigini dile getirdi. Karadeniz bölgesi kapsamindaki ilk toplantiyi Trabzon'da yaptiklarini hatirlatan Arslan, söyle devam etti:

"Dogu Karadeniz'den basarili girisimleri paylasmis ve Kadin Girisimci Destek Paketi'ne gösterilen ilgiyi duyurmustuk. Karadeniz Bölgemizin batiya uzanan kisminda yer alan 9 ilimiz Samsun, Çorum, Sinop, Kastamonu, Bartin, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Bolu'dan da girisimcilerimiz kredi destegimize genis ilgi göstermektedir. Bu illerimizden 2600 kadin girisimcimiz destegimizden faydalanarak, toplamda 256 milyon lira kredi hacmine ulasilmistir. Bu 9 ilimizden kredisi onaylanan 9 girisimci kadinimiza, üretkenliklerini desteklemek adina kredilerini takdim ettik. Üreten Kadinlar Toplantilari'ni düzenlemek üzere yola çikarken ana hedefimiz, kadin girisimcilerimizi cesaretlendirerek onlari tesvik etmekti. Ortaya çikan güzel sonuçlar, girisimcilerimizi oldugu kadar bizi de motive etmektedir."

- Kadin girisimcilere "dijital kredi"

Arslan, destek paketinin gördügü yogun ilgi üzerine kadin kooperatiflerine de yöneldiklerini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Türkiye'de ilk kez sadece onlara odaklanan Kadin Kooperatifleri Destek Paketi'ni hayata geçirdik. Simdi, geldigimiz noktada kadin girisimcilerimiz için önemli bir avantaj daha sunuyoruz. Bunu da buradan, Samsun'dan duyurmak istiyorum. Dijital Krediler Platformu'muzu kadin girisimcilerimizin hizmetine sunuyoruz. Böylece subeye gitmeksizin halkbankkobi.com.tr üzerinden kredi basvurusunda bulunabileceklerdir. Basvurusu onaylanan kadin girisimci müsterimizin, islemleri de otomatik olarak gerçeklestirilecek, tek tusla belgelerine onay verilebilecektir. Dijital kredi sayesinde kadin girisimciler, 24 saat gibi kisa bir sürede kredi basvuru sonucunu alma imkanina kavusacaktir. Halkbank olarak önümüzdeki dönemde de kadin girisimcilerimize sagladigimiz finansal çözümleri gelistirmeye ve girisimcilerimizin önünü açacak yeni imkanlari duyurmaya devam edecegiz. 2021, kadin girisimcilerimizin basari hikayeleriyle gurur duyacagimiz örnek bir yil olacaktir."

Konusmanin ardindan 9 ilden kredisi onaylanan 9 girisimci kadina, üretkenliklerini desteklemek adina kredileri takdim edildi.

Program kapsaminda daha sonra "Ilham Veren Kadinlar" ve "Gelecek Için Sifir Atik" baslikli paneller düzenlendi.

Kaynak: AA