Halk Oyunlari Ekibi Yöresel Kiyafetlerini Giyip Asi Olmaya Geldi

Afyonkarahisar’in Bolvadin ilçesinde halk oyunlari ekibi, yöresel kiyafetlerini giyerek hastaneye asi olmaya geldiler. Halk oyunlari ekibi bir yandan asilarini yaptirirken bir yandan da vatandaslari asi olmaya davet etti.

Halk Oyunlari Ekibi Yöresel Kiyafetlerini Giyip Asi Olmaya Geldi
Bolvadin Devlet Hastanesi’ne farkindalik olusturmak adina Hoyek Halk Oyunlari Ekibi yöresel kiyafetlerini giyerek asi oldular. Asi olmanin önemine vurgu yapmak isteyen Hoyek Halk Oyunlari ekibinin genç üyeleri hastanenin asi birimine gelerek yöresel kiyafetlerini giydikten sonra halk oyunlari oynamak yerine asi kayitlarini yaptirdilar. Asi kaydini yaptiran hak oyunlari ekibi teker teker asilarini yaptirdilar.

Bolvadin Devlet Hastanesi Bashekimi Murat Minici, halk oyunlari ekibinin farkli bir farkindaliga imza attigini belirterek, “Bugün Bolvadin Devlet hastanesi olarak büyük bir farkindaliga imza attik. Hoyek Halk Oyunlari ekibinin genç bireyleri, hem kendi sagligi hem de asi farkindaligi için Covid Asi Poliklinigimize asi yaptirmak için basvurdular. Hepsine ayri ayri tesekkür ederim bu farkindalik projesi için. 18 yas üstü bütün vatandaslarimizi sabah 08.00 aksam 24.00 saatleri arasi yedi gün asi polipliginize bekliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA