Güzelhisar Sosyal Tesisleri 1 Temmuz'da Kapilarini Açiyor

Aliaga Belediyesi’nin tarihi Güzelhisar Mahallesi’nde projelendirdigi ‘Güzelhisar Sosyal Tesisleri’ 1 Temmuz 2021 Persembe günü itibariyle kapilarini açiyor.

Güzelhisar Sosyal Tesisleri 1 Temmuz'da Kapilarini Açiyor
Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’in kirsal kalkinma ve turizm vizyonu çerçevesinde Güzelhisar Mahallesi’nin tanitimi, mahallenin bir turizm destinasyonuna dönüstürülmesi ve bölgeye yeni bir sosyal yasam alani kazandirilmasi amaciyla 10 ay önce baslatilan projede çalismalar tamamlandi. Vatandaslar tarafindan uzun zamandir merakla beklenen sosyal tesis 1 Temmuz’da hizmet vermeye basliyor.

Dogayla iç içe, tertemiz havasiyla Aliagalilara hizmet verecek

Güzelhisar Mahallesi’nde manzaraya hakim bir noktada 4 bin 860 metrekare alan üzerine kurulu sosyal tesis; Mahallenin tarihi dokusuna uygun olarak insa edilen tas bina restoran, doga manzarali ahsap yürüyüs yollari, kamelyalar, çocuk oyun gruplari, peyzaj düzenlemesi ve yesille iç içe tertemiz havasiyla, doga, ve tarihi ile misafirlerine hizmet verecek.

Günü birlik turizmin yeni adresi, Güzelhisar Sosyal Tesisleri

Güzelhisar Sosyal Tesisleri içerisinde 410 metrekarelik ahsap seyir terasi, 550 metrekare açik ve kapali alana sahip kafe ve restoran, köy yöresel ürün satis stantlari, Güzelhisar’in yöresel lezzetlerinden olan gözleme ve tandirin servis edilecegi açik hava pisirme alanlari bulunuyor. Manzaraya hâkim noktalarda yaz-kis kullanima uygun 180 metrekare açilir-kapanir camekanlar, ebeveynleri ile gelen çocuklarin özgürce vakit geçirebilecegi, 180 metrekare açik hava çocuk aktivite alani, özel organizasyonlar için rezervasyon yapilabilecek açilir-kapanir localar, mescit ve otopark alanlari yer aliyor.
Kaynak: İHA