ESO-Havelsan Isbirligi Çalistayi Yapildi

Havelsan ve Eskisehir Sanayi Odasi (ESO) is birliginde yapilan Yazilim Tedarikçileri Is Birligi Gelistirme Çalistayi ve Ikili Is Görüsmeleri gerçeklesti.

ESO-Havelsan Isbirligi Çalistayi Yapildi
Etkinlikte konusan Eskisehir Sanayi Odasi (ESO) Meclis Baskani Süha Özbay, “Ihracatimizin yüzde 15’i yüksek teknolojiye dayaniyor. Bu rakam ülkemiz ortalamasinin çok üstünde. Bu yüzden Türkiye’nin en büyük teknoloji firmalarindan biri olan Havelsan’i Eskisehir’de görmek istiyoruz. Gelin teknolojisi yüksek bu sehre yatirim yapin” dedi.

“Eskisehir’den daha fazla firma ile çalismaya davet ediyorum”

Eskisehir bilisim ve yazilim sektörüne büyük katki sunacak, yeni is alanlari olusturacak etkinlikte konusan Süha Özbay, yüksek katma degerli sektörler havacilik, savunma ve rayli sistemlerin, il sanayisinin 30 yillik geleceginde baskin rol oynamaya devam edecegini su sözlerle anlatti:

“Türk Silahli Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfi’nin bir sirketi ve ayni zamanda ülkenin en büyük teknoloji üretim üslerinden biri olan Havelsan‘i Eskisehir’e yatirim yapmaya, tedarikçi görüsmeleri ile de Eskisehir’den daha fazla firma ile çalismaya davet ediyorum. Bugün Eskisehir sahip oldugu sanayi altyapisi ve tecrübe ile uçak, helikopter, dizel ve dizel-elektrik lokomotifler, kamyon ve gemi motorlari üretebilen bir merkezdir. Bu konuda hem Odamiz, hem üniversitelerimiz fevkalade güzel çalismalar yapti ve mükemmeliyet merkezleri de hizla kuruluyor. Büyük yatirim ve özveri ile kurulan Ulusal Rayli Sistemler Arastirma ve Test Merkezi (URAYSIM) ile Havacilik Mükemmeliyet Merkezini bu noktada çok önemsiyor ve destekliyoruz.”

“Eskisehir tecrübeli bir kent”

Yerlilestirme ve millilestirme stratejileri dogrultusunda azami gayret içerisinde olduklarini belirten Havelsan Kurumsal Gelisim Genel Müdür Yardimcisi Nejat Semih Demirtoka, Eskisehir’in metal ve otomotiv yan sanayi ile birlikte Türkiye’nin savunma - havacilik sanayi ve kümelenmenin en önemli merkezlerinden biri oldugunu belirtti.

Yaklasik 20 yili askin süredir Eskisehir’de uçaklarin yazilimlarinin gelistirilmesi ile test ve entegrasyon hizmetleri alanlarinda çalistiklarini söyleyen Demirtoka, “Eskisehirli yazilim firmalarinin imkan ve kabiliyetlerinin tespiti ve degerlendirilmesine yönelik bugün buradayiz. Inaniyoruz ki, Eskisehir havacilik, savunma ve rayli sistemlerde gösterdigi basariyi yazilimda da gösterecektir. Bugün yaptigimiz birebir görüsmelerde yeni is birliklerinin kapisi aralanacaktir.” dedi.

Toplanti Havelsan yetkililerinin sunumlari ile devam ederken, sonrasinda Eskisehirli yazilim firmalari ile birebir tedarikçi görüsmeleri gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA