BBP Genel Baskani Mustafa Destici, Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'Bir suç ve zulüm söz konusuysa, o suça ve zulme maruz kalan çocuklarin ailesi artik devlettir ve devlet, aile olmanin ciddiyeti, kararliligi ve sorumluluguyla görevini yerine getirmelidir' 'Kanal, köprü, yol birkaç sene bekleyebilir ama vatandas bekleyemez. Onun için devlet, hükümet elinde, hazinesinde ne kadar imkan varsa bunu öncelikli olarak, bu dönemde zorluk çeken esnafimiz basta olmak üzere, emeklimize, isçimize kisa çalisma ödeneginde hayatini devam ettirmek zorunda kalan vatandasimiza vermelidir'

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Antalya Elmali'da iki kardesin istismarina iliskin davayla ilgili, "Bir suç ve zulüm söz konusuysa, o suça ve zulme maruz kalan çocuklarin ailesi artik devlettir ve devlet, aile olmanin ciddiyeti, kararliligi ve sorumluluguyla görevini yerine getirmelidir." dedi.

Destici, parti genel merkezinde düzenledigi basin toplantisinda, hafta sonunda Sinop ziyaretinde, muhtarlar ve esnafla bir araya geldigini, esnaf arasinda, magduriyetlerini dile getirenlerin yani sira memnuniyetini ifade edenlerin de bulundugunu söyledi.

Toplumun ve esnafin duygularina tercüman olacaklarini ifade eden Destici, devlete bagli ya da iliskili kurumlarin kiracisi durumundaki esnaftan salgin dönemine dönük kiralarin alinmamasini ve esnaf için kisa çalisma ödeneginin 3 ay süreyle yeniden uzatilmasini istedi.

Antalya Elmali'da iki kardesin istismarina iliskin davaya da deginen Destici, çocuklari koruma hükmünün, devletin varlik sebebi oldugunu vurguladi.

Yasanan hadise ve mahkemenin verdigi tutuksuz yargilanma karariyla ilgili vatandaslardan yükselen tepkileri, "hakli infial ve çiglik" olarak niteleyen BBP Lideri Destici, "Bir suç ve zulüm söz konusuysa, o suça ve zulme maruz kalan çocuklarin ailesi artik devlettir ve devlet, aile olmanin ciddiyeti, kararliligi ve sorumluluguyla görevini yerine getirmelidir." dedi. Destici, bu tür suçlarda adaletin tesisi için idam cezasinin geri getirilmesinin "sart oldugunu" savundu.

- "Sosyal politikalara agirlik verilmeli"

Acil olmayan alt ve üst yapi yatirimlarinin, 2023 sonuna birakilmasi ve imkanlarin üretim alaninda degerlendirilmesi gerektigini belirten Destici, sunlari kaydetti:

"Kanal, köprü, yol birkaç sene bekleyebilir ama vatandas bekleyemez. Onun için devlet, hükümet elinde, hazinesinde ne kadar imkan varsa bunu öncelikli olarak, bu dönemde zorluk çeken esnafimiz basta olmak üzere, emeklimize, isçimize kisa çalisma ödeneginde hayatini devam ettirmek zorunda kalan vatandasimiza vermelidir. Yani sosyal politikalara agirlik vermelidir."
Kaynak: AA