Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Hidrellez Yolunda Igneyle Kuyu Kaziyoruz'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Hidirellez yolunun valilik karariyla kapanmasina yol açan heyelan bölgesinde belediye ekiplerince yürütülen çalismalari yerinde denetledi. Ekiplerin adeta igneyle kuyu kazdigini vurgulayan Baskan Büyükkiliç, “Buradaki magduriyeti gidermek ve bir an evvel yolumuzu trafige açmak için her türlü fedakârliktan kaçinmiyoruz” dedi.

Baskan Büyükkiliç Açiklamasi 'Hidrellez Yolunda Igneyle Kuyu Kaziyoruz'
Baskan Büyükkiliç, Erkilet Mahallesi Hidirellez mevkiinde heyelan riskine konu bölgede yürütülen çalismalari Genel Sekreter Yardimcisi Bayar Özsoy ile birlikte denetleyerek Fen Isleri Daire Baskani Ali Hasdal’dan bilgiler aldi.

Hidirellez mevkiinde yamaçtan kopan kaya parçalarinin yola düsmesinin ardindan yolun trafige kapatilmasiyla baslayan süreci yakindan takip eden Baskan Büyükkiliç, vatandaslarin daha fazla magdur olmamasi için hiçbir fedakârliktan kaçinmadiklarini belirtti.

Baskan Büyükkiliç, heyelan riskini ortadan kaldirmak amaciyla Fen Isleri Daire Baskanligi ekiplerinin hummali ve özverili bir çalisma yürüttüklerini anlatarak, bölgenin fiziki olarak çok fazla sayida ekiple çalisilmasina müsaade etmedigini, buna karsin sartlari zorlayarak 3 ekskavatör ve 10 kamyonun sabahin ilk isiklarindan, gece yarilarina kadar fedakârca çalistigini vurguladi. En kisa zamanda yolu trafige açma yönünde gayret gösterdiklerini belirten Baskan Büyükkiliç, “Bu bölgedeki yapilmis olan güzel hizmetin gölgelenmesinden dolayi biz vatandaslarimizdan özür diliyoruz. Elbette buradaki magduriyeti giderme, bir an evvel yolumuzu trafige açmak için de her türlü fedakârliktan kaçinmadigimizi buradan paylasmak istiyorum. Cenab-i Allah kazadan beladan esirgesin. Elestirmek kolay, laf söylemek kolay ama çalismalari yerinde gördügünüz zaman adeta igneyle kuyu kazildigini rahatlikla göreceksiniz ve vatandaslarimiz da hak verecektir. Bizi bugüne kadar hep anlayisla karsiladilar, yine anlayisla karsilamalari yönünde kendilerinden beklenti içerisinde oldugumuzu iletiyor, herkese sevgiler, saygilar sunuyorum. En kisa zamanda burayi faaliyete geçirmek için gayretimiz oldugunuz hatirlatmak istiyorum” diye konustu.

Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Daire Baskanligi ekipleri, bölgede heyelan riskini ortadan kaldirmak ve yolu trafige açmak için günün ilk isiklarinda sabah 05.00’te mesaiye basliyor ve bu çalisma gece yarisina kadar sürdürülüyor. Bölgenin egimli ve yamaçlarin keskin olmasi daha fazla sayida ekiple çalismasina engel oluyor.
Kaynak: İHA