Ayriligi Kabul Etmeyip Sevgilisinin Evine Bomba Atan Sanigin Yargilamasina Baslandi

Bagcilar’da ayriligi kabullenmeyerek eski sevgilisinin ailesiyle yasadigi eve el yapimi bomba atan Tolga Zararsiz’in yargilanmasina basladi. Durusma sonrasinda açiklama yapan müsteki D.K., “Ben ölmek ya da tekrardan bu korkulari yasamak istemiyorum” dedi.

Ayriligi Kabul Etmeyip Sevgilisinin Evine Bomba Atan Sanigin Yargilamasina Baslandi
Bagcilar’da ayriligi kabul etmeyerek eski sevgilinin ailesiyle yasadigi eve el yapimi 2 adet bomba atan tutuklu sanik Tolga Zararsiz hakim karsisina çikti. Bakirköy 9. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülmeye baslanan davanin durusmasina müsteki D.K., Nursel K., Erdogan K. ile sanik avukati katildi.

Tutuklu sanik Tolga Zararsiz ise Covid-19 testi pozitif çiktigindan ilk celseye katilmayip, savunma yapamadi.

D.K., “Sanikla 1 yillik bir iliskimiz vardi. 1 ay gibi bir sürede birlikte yasadik. Ben ayrildim ve Tolga ayriligi bir türlü kabullenemedi. Mahalleme gelip, bomba patlatacagim, evini yakacagim seklinde bana mailler atti. Cezaevinde olmasina ragmen bana içeriden mektup gönderiyor. Ablasina beni aratarak araci kiliyor. Olay günü ben Yenibosna’da oturan bir kiz arkadasima oturmaya gitmistim. Ben evde yokken olanlar olmus. Olay gününden önce de birçok kez tehdit etti, mahalleme geldi. 1 ay birlikte yasadigimiz dönemde kendisinden siddette gördüm. Bir keresinde kapiyi kirip, eve girdi. Ben balkondan bagirinca kurtulabildim” dedi.

Baba Erdogan K., “Kizim sanikla bir arkadaslik kurmus. Sanik önceden kizimi darp etmis, benim bunlardan sonra haberim oldu. Bir kerede evime gelerek kizimi dövmüs, kizim balkona çikip yardim isteyince birakip gitmis. 2 sefer uzaklastirma karari aldik. Hatta bir kere baktim mahallemizde geziyor hemen polisi aradim. Olaydan önce bu adam evin önüne 2 kursun birakti. Bir kere de bomba atacagim diyerek ses bombasi atti. Olay günü isiklar kapaliydi. Bende bilgisayarla oynuyordum ve kulagimda özel bir kulaklik vardi. O yüzden bombanin sesinden çok etkilenmedim ama bir basinç duyup, siçradim. Bembeyaz dumani görünce çok korktum. Panik atak oldum. Komsumuz Tolga’yi kaçarken görmüs. Bu adam attigi maillerde evimizi yakacagini söylemisti” beyanlarinda bulundu.

Anne Nursel K., “Olay aninda torunumla birlikte içerideydik. Çok güçlü bir patlama oldu. Çok korktuk. Biz ne oldugunu sasirdik. Bomba atmasindan önce sürekli evimizin oralara gelip, tehdit ediyordu. Biz yurt disindan geldik, yeni bir çevre olusturuyoruz. O yüzden husumetli oldugumuz kimse yok. Komsumuz kaçan kisinin Tolga oldugunu söyledi.

Olay yerinin orada kameralar var, incelenebilir” ifadelerini kullandi.

Sanik avukati, “Bombalar ses bombasidir. Öldürmeye yönelik bir kast söz konusu degildir. Torpil, kuru siki, kiz kaçiran dedigimiz ürünlerden ibarettir. Yangina sebebiyet vermeyecek bir bombadir. Bomba bir cami yikacak güçte bile degil. Korku olusturmak amaciyla yapilmis bir eylemdir” savunmasinda bulundu.

Mahkeme heyeti, sanik Tolga Zarasiz’in tutukluluk halinin devamina karar vererek, tanigin dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

Durusma sonrasi açiklamalarda bulunan D.K., “Bu adam kendi imal ettigi bombayla beni ve ailemi öldürmeye çalisti. Beni defalarca darp etti. Uzaklastirma karari aldik. Uzaklastirmaya ragmen darp etti. Mahallemden evimin civarindan hiç ayrilmadi. Disari çikmasini asla istemiyorum. Çiktigi zaman yarim biraktigi isi tamamlayacak. Ben ölmek ya da tekrardan bu korkulari yasamak istemiyorum” dedi.

Ayni zamanda Dilek K. sanigin kendisine, “Bak seni uyardim. Patlatacagim tüm her seyi anlayacaksin o zaman. Evdeki herkesi arka odaya topla. Sen var ya bana zorla kan akittiracaksin. Cevap bekliyorum, ruhum gibi çatlamasin camlarin, kapin, penceren” seklinde mail attigini belirtti.



Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavcisi tarafindan hazirlanan iddianamede, 19 Aralik 2020 tarihinde Bagcilar’da meydana gelen bombalama olayi anlatildi. Müsteki D.K.’nin alinan ifadesinde süpheli Tolga Zararsiz ile eski sevgili olduklarina ayriligi kabullenemedigine ve sürekli tehdit edildigine yer verildi.

Ayni sekilde dosyada müsteki olan D.K.’nin annesi Nursel K. ile babasi Erdogan K. da ayni beyanlarda bulunmustu. Arastirmalar neticesinde müstekinin evinde bir adet fisek, camin önüne düsmüs bantli sarili patlayici düzenek ele geçirildigi anlatilmisti. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri, birbirlerine bantlarla yapistirilarak olusturulmus el yapimi bomba yapiminda kullandigi degerlendirilen basinçli gaz tüpleri, ses tabancasi fisekleri, koli ve elektrik bantlari, sicak silikon çubuklari ve alüminyum folyonun bulundugunu belirtmisti. Ayni zamanda iki bombanin bulundugu birisinin patlamadigina yer verilmisti. Süphelinin ise üzerine atili suçlamalari kabul etmedigi belirtilmisti.

Savcilik süpheli Tolga Zararsiz hakkinda, ‘bombalama ya da nükleer silah kullanmak suretiyle kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan 3 müsteki açisindan ayri ayri 13 yildan 20 yila, ‘tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmasi veya el degistirmesi’ suçundan 4 yildan 8 yila kadar toplamda 43 yildan 68 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasini talep etmisti.
Kaynak: İHA