Ayrildigi Kiz Arkadasinin Evine Bomba Atarak Öldürmeye Çalisan Sanigin Davasi Basladi

Bagcilar'da ayrildigi kiz arkadasinin evine el yapimi bomba atarak, 3 kisiyi öldürmeye tesebbüs ettigi gerekçesiyle hakkinda dava açilan sanigin yargilanmasina baslandi.

Bakirköy 9. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, müsteki D.K. ile annesi N.K ve E.K. katildi.

Tutuklu sanik Tolga Zararsiz, Kovid-19 testi pozitif çiktigindan durusmaya katilamazken, avukati hazir bulundu.

Müsteki D.K, sanik Tolga Zararsiz ile bir yillik iliskilerinin oldugunu, sonrasinda ayrildiklarini ancak sanigin bunu bir türlü kabullenemedigini belirterek, "Sanik, mahalleme gelerek, bomba patlatacagim, evini yakacagim seklinde mailler atti. Olay gününden önce de beni birçok kez tehdit etti. Kendisinden siddet de gördüm. Cezaevinde olmasina ragmen mektup gönderiyor. Ablasina beni aratarak araci kiliyor." dedi.

D.K., arkadasina gittigi gün olayin yasandigini söyledi.

D.K'nin babasi E.K. de, kizini döven sanik hakkinda iki defa uzaklastirma karari aldiklarini belirterek, "Olaydan önce evin önüne 2 kursun birakti. Bir kere de bomba atacagim diyerek ses bombasi atti. Olay günü isiklar kapaliydi. Ben de bilgisayarla oynuyordum ve kulagimda özel bir kulaklik vardi. O yüzden bombanin sesinden çok etkilenmedim ama bir basinç duyup, siçradim. Bembeyaz dumani görünce çok korktum. Panik atak yasadim. Komsumuz Tolga'yi kaçarken görmüs. Bu adam attigi maillerde evimizi yakacagini söylemisti." ifadelerini kullandi.

Müsteki D.K'nin annesi N.K. de, olay aninda torunuyla birlikte evde oldugunu, çok güçlü bir patlamanin meydana geldigini ve çok korktuklarini anlatti.

Sanigin bomba atmadan önce eve gelip kendilerini tehdit ettigini dile getiren N.K., "Biz yurt disindan geldik, yeni bir çevre olusturuyoruz. O yüzden husumetli oldugumuz kimse yok. Komsumuz kaçan kisinin Tolga oldugunu söyledi. Olay yerinin orada kameralar var, incelenebilir." dedi.

Sanik Tolga Zararsiz'in avukati da, bombalarin ses bombasi, torpil, kiz kaçiran denilen türde oldugunu, müvekkilinin öldürmeye yönelik bir kastinin bulunmadigini, eylemin korku yaratmak için yapildigini savundu.

Mahkeme heyeti, sanik Tolga Zararsiz'in tutukluluk halinin devamina karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Bagcilar'da yasayan müstekilerin ikametinde bir patlama yasandigi, evde bir fisek ile camlarinin önüne düsen bantla sarili patlayici düzenek ele geçirildigi belirtildi.

Bomba imha ekipleri ile yapilan arastirmada, ikamette birbirlerine bantlarla yapistirilarak olusturulmus el yapimi bombanin bulundugu anlatilan iddianamede, yapilan arastirmada sanik Tolga Zararsiz'in olayi meydana getirdigi kaydedildi.

Sanik Zararsiz'in atmis oldugu bomba ile ikamette bulunan herkese karsi dogrudan kast ile sorumlu oldugu degerlendirilen iddianamede, sanigin canlilari öldürücü özellige sahip bombayi eve atarak müstekileri karsi ayri ayri öldürme suçunu olusturdugu degerlendirilmesinde bulunuldu.

Iddianamede, sanik Tolga Zararsiz hakkinda 3 kere "bombalama ya da nükleer silah kullanmak suretiyle kasten öldürmeye tesebbüs" ve "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulmasi veya el degistirmesi" suçlarindan 43 yildan 68 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasini isteniyor.

Kaynak: AA