Akseki MYO'da Bugday Hasati Yapildi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Akseki Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafindan Akseki Antik Bugday Hasat ve Harman töreni düzenlendi.

Akseki MYO'da Bugday Hasati Yapildi
Toplumda farkindalik olusturmak ve yerli tohuma sahip çikmak amaciyla kis mevsiminde ALKÜ Akseki MYO öncülügünde ve Akseki’nin ileri gelenleriyle baslatilan proje kapsaminda yetistirilen yerli bugdaylar için hasat ve harman töreni düzenlendi.

Akseki MYO bahçesinde gerçeklestirilen programa, ALKÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Özgür Kasim Aydemir, Akseki Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Ali Erdogan, Akseki Egitim Hayrati Dernegi adina Ibrahim Tellioglu ve siyasi parti temsilcileri katildi.



"Toplumumuza deger katmak istiyoruz"

Hasat töreniyle ilgili kisa bir degerlendirme yapan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Özgür Kasim Aydemir, “Meslek Yüksekokulumuzun böylesine güzel ve anlamli bir projeye öncülük etmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Kalan’in belirledigi vizyon çerçevesinde bölgemize ve ülkemize deger katan her türlü projeye destek olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu anlamli projeden elde edilen yerli bugday tohumlarina Aksekili vatandaslarimizin sahip çikacagina inaniyorum. Bu vesileyle, bu tarz projelere her zaman destek veren basta Rektörümüz olmak üzere projeye destek olan, emek veren, içinde olan ve yerli tohuma sahip çikan herkese tesekkür ederim” diye konustu.



"Amacimiz farkindalik"

Akseki MYO Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Tolga Gül de, “Kadim medeniyetlere ev sahipligi yapmis Anadolu da ilk tarima geçis hareketi, M.Ö. 6500 yani günümüzden tam 8500 yil önce Diyarbakir Çayönü höyügünde bugdayin evcillestirilmesi ile baslamistir, burada ögrenilen bugday tarimi bilgisi, göç hareketleri ile Anadolu’nun birçok noktasina kadar ulasarak insanlarin yerlesik hayata geçmesi ve kentlerin kurulmasina vesile olmustur. Önemli bir göç yolu olan Akseki’miz de bu göç hareketinin getirmis oldugu kadim bilgiden faydalanarak, yüzyillardan beri en temel olarak bugday tariminin yapildigi önemli bir kent olmustur. Bu noktada bu kültürün gelecege aktarilmasi, ögrencilerimizde farkindalik yolusturmak ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Akseki Meslek Yüksekokulu bünyesinde açmayi planladigimiz Pastacilik ve Ekmekçilik Programimiza can suyu olmasi üzere Akseki’mizde Anadolu’nun antik bugdaylarindan olan Karakilçik, Kavilca ve Akseki yöresi bugdayi olan Yerasli’ni üretmis bulunmaktayiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA