200 Milyon Maliyetli 8 Ayri Proje Hayata Geçiriliyor

Sivas Belediyesinin projelendirdigi 200 milyon maliyetli 8 ayri proje çalismalari tüm hiziyla devam ediyor.

200 Milyon Maliyetli 8  Ayri Proje Hayata Geçiriliyor
Sivas Belediyesi tarafindan sehrin birçok noktasinda baslatilan projeler tüm hiziyla devam ediyor. Ulasimdan altyapiya, park ve bahçelerden spor tesislerine kadar birçok projeyi ayni anda hayata geçiyor. Sivas Valisi Salih Ayhan yapilan çalismalari yerinde inceleyerek Belediye Baskani Hilmi Bilgin’den bilgi aldi. Ilk olarak Seyh Samil Spor Kompleksini inceleyen Baskan Bilgin ve Vali Ayhan bölgeye deger katacak proje alaninda isçilerle sohbet etti. Ardindan 6 kilometre uzunlugunda yürüyüs ve bisiklet yolu ile 800 adet nitelikli agaçlandirma çalismasinin yapildigi Necmettin Erbakan Bulvarinda yürüyüs yapan ikili, burada incelemelerde bulundu.

Proje 4 Eylül’de tamamlaniyor

Baskan Hilmi Bilgin ve Vali Salih Ayhan, saatte bin 700 aracin geçis yaptigi Istiklal Caddesi ve Abdulvahabi gazi caddesinin kesistigi noktada yasanan trafik yogunlugunu azaltarak konforlu ulasim imkâni saglayacak Tapu Kavsagi altgeçit projesini de yerinde inceledi. Projenin 4 Eylül tarihinde tamamlanacagini bildirildi.

Baskan Bilgin ve Vali Ayhan daha sonra Yenisehir’de 15 bin metrekare alan üzerine insa edilen içerisinde kapali otopark, personel için yemekhane, spor salonu, egitim salonu, dinlenme salonu, simülasyon odasi, 3 misafirhane, teknik servisler, idari birimler ile 9 yatak odasi bulunan ve açik alaninda ise yine otopark, hali saha, tatbikat alani, pergolalar, egitim parki, çocuk oyun alani ve spor alaninin insa edilecegi yeni itfaiye binasi insaatini gezdiler. Ikili daha sonra Kizilirmak Projesi kolektör hatti projesi, Amatör Spor Kulüpleri ve Amatör evi, Yumurtape Bölge Parki ile Perakende Sebze Halini yerinde inceleyerek çalismalar hakkinda bilgi aldi.

“Herkese hitap eden projeler’’

Gezi sonrasi açiklamalarda bulunan Sivas Valisi Salih Ayhan, “Bu projelerin her biri gerek sehrin ekonomisine gerek turizmine gerek sosyal hayatina gerekse de sportif hayatina gencine yaslisina bu sehirde yasayan herkese hitap eden projeler. Projelerimizin maddi degerlerine baktigimiz zaman 200 milyonun üzerinde 8 ayri projeyi hayata geçiriyoruz. Yapilan bu çalismalari gezerken heyecan duydugumu itiraf etmek istiyorum. Projeler tamamlandiginda Sivas’imiza ve sehrimize deger katacak önemli yatirimlar. Bu projelerde emegi olan basta Baskanimiz Hilmi Bilgin olmak üzere herkese tesekkür ediyorum. Insallah daha güzel projeleri hep birlikte el birligi güç birligiyle hayata geçirecegiz” dedi.

“Iç turizmine de katki saglayacak projeleri hayata geçiriyoruz’’

Belediye Baskani Hilmi Bilgin ise, “Bugün gezmis oldugumuz 7 proje ve devam eden projeler ki önümüzdeki uygun bir vakitte insallah digerlerini de gezme imkâni buluruz. Tamamen sehrimizin ihtiyaçlarina insana dokunan insan merkezli ve hemserilerimizin yasam kalitesini artiracak sehircilik anlayisiyla zaten Sivas’imizin oturmus oldugu bir sehircilik kültürü var. Bunu da daha ileriye götürecek ve önümüzdeki süreçte hizli trenle birlikte bu sehirde olusabilecek nüfus yogunluguna ve iç turizmine de katki saglayacak projeleri hayata geçiriyoruz. Ben bu noktada belediye plan proje ekibimize, fen isleri ekibimize ve emegi geçen tüm mesai arkadaslarimiza, yüklenici firmalarimiza ve desteginizden dolayi sizlere tesekkür ediyorum. Çünkü her projenin bir maliyeti var. Bazi noktalarda esnafimizla, okullarimizla, kurumlarimizla ortak çalisiyoruz. Bu noktada hemserilerimizin göstermis olduklari fedakârliktan dolayi çok tesekkür ediyorum’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA