Yalova'da 200 Bin Dozdan Fazla Kovid-19 Asisi Yapildi

Il nüfusu 276 bin civarinda olan Yalova'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele kapsaminda 200 bin dozdan fazla asi yapildi.

Il Saglik Müdürü Dr. Emrah Eray, AA muhabirine, asilamanin Valilik koordinatörlügünde araliksiz sürdügünü söyledi.

Asiya erisimi kolaylastirmak adina çalisan sayisinin fazla oldugu tersane, fabrika gibi isletmelerin yaninda alisveris merkezleri ve sirkülasyonun yogun oldugu feribot iskelesinde de bu hizmeti sunduklarini anlatan Eray söyle konustu:

"Dün aksam itibariyla ilimizde 200 bininci doz asiyi uygulamis bulunmaktayiz. Tabii bu ciddi bir emegin sahaya yansimasi. Bu nedenle tüm saglik çalisani mesai arkadaslarimiza emeklerinden dolayi tesekkür ediyorum. Yine asilamaya büyük ilgi gösteren Yalovali hemsehrilerimizi de farkindaliklarindan dolayi tebrik ediyorum. Salginla mücadelenin bilinen en etkili yolu asi. Henüz asi olmamis vatandaslarimizi da en kisa sürede asilanmaya davet ediyorum."

Yalova Devlet Hastanesinde 200 bininci doz asiyi yapan hemsire Gülsen Yigit ise dün aksama kadar 100'den fazla kisiye asi uyguladigini belirtti.

Hastane bahçesinde kurulan asi çadirinda çalismalarin yogun sekilde sürdügünü aktaran Yigit, "Asi çalismamiz güzel ilerliyor. Halkimiz bu konuda bilinçli. Insallah daha da fazla gelir ve bu hastaligi bitiririz randevulari olmayanlar da burada asi yaptirabiliyor." dedi.

200 bininci asinin tatbik edildigi 48 yasindaki Nursel Bakir da bunun ikinci doz oldugunu aktardi.

Bakir, "Insallah daha fazla 200 binleri, milyonlari buluruz da bu salgindan kurtuluruz. Çünkü en etkili yöntemin asi oldugunu düsünüyorum. Herkesin de asi olmasini tavsiye ediyorum." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA