Vatandas Ihbar Etti, Avustralya Basbakan Yardimcisi'na Para Cezasi Kesildi

Avustralya Basbakan Yardimcisi Barnaby Joyce, akaryakit istasyonundayken maske takmadigi gerekçesiyle bir vatandasin polise ihbarda bulunmasinin ardindan 200 Avustralya Dolari (151 ABD Dolari) para cezasina çarptirildi.

Vatandas Ihbar Etti, Avustralya Basbakan Yardimcisi'na Para Cezasi Kesildi
Avustralya Basbakan Yardimcisi Barnaby Joyce, ülkede korona virüs tedbirlerini ihlalden ceza alan en üst düzey isim oldu. Bir vatandas, Basbakan Yardimcisi Joyce’u Yeni Güney Galler (NSW) eyaletindeki bir akaryakit istasyonundayken maske takmadigi gerekçesiyle polise ihbar etti. Polisin güvenlik kameralarini incelemesi sonucu Joyce’a 200 Avustralya Dolari (151 ABD Dolari) para cezasi kesildi. Cezanin ardindan Avustralya medyasina açiklama yapan Joyce, "Caltex akaryakit istasyonuna gittim. Havaalanina gidiyordum. Araca yakit aldim, içeri girdim, 30 saniye sonra 200 Dolara mal oldu, çünkü bunu (maske) takmadim" ifadelerini kullandi.

Vatandas ihbar etti

NSW polisi ise yaptigi açiklamada Basbakan Yardimcisinin ismini vermezken, ihbar üzerine geldikleri akaryakit istasyonunda güvenlik kamerasi görüntülerini inceledikten sonra 54 yasindaki birine para cezasi kestiklerini duyurdu. Komiser yardimcisi Gary Worboys gazetecilere yaptigi açiklamada, "Bu kisi özür diledi ve polisin adil olmasi konusunda is birligi yapti" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA