Sefaatlili Çocuklarin Ayaklarina Tiyatro Gitti

Yozgat’in Sefaatli ilçesinde, Kuzayca Köyü ve Yardimlasma Dernegi’nin girisimi ile Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügüne bagli tiyatro ekibi, "Kuzu maydanozun maceralari’ oyununu sahnelerken, yaklasik 750 çocuk tiyatroyu izledi.

Sefaatlili Çocuklarin Ayaklarina Tiyatro Gitti
Ankara’da yasayan Yozgat’in Sefaatli ilçesinin Kuzayca köylüleri tarafindan kurulan Kuzayca Köyü Kültür ve Yardimlasma Dernegi’nin girisimi ile Sefaatli’de yasayan çocuklarin ayagina tiyatro getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanliginin, kültür ve sanat faaliyetlerinin halkin ayagina götürülmesini amaçlayan, Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügü projesi "Yürüyen sahne" kamyon tiyatro ile Sefaatli ilçesinde, "Kuzu maydanozun maceralari" oyununu sahneledi. Yaklasik 750 çocuk, Sefaatli Atatürk Meydani’na kurulan sahne ile büyük bir heyecan içerisinde oyunu izledi.

“Çocuklarin gözlerindeki heyecan ve mutluluk bizleri çok sevindirdi”

Çocuklarin kendi ilçelerinde tiyatro oyunu izlemelerinde duyduklari memnuniyeti dile getiren Kuzayca Köyü Kültür ve Yardimlasma Dernegi Baskani Serhat Kiliçaslan, “Bakanligimizin hayata geçirdigi bu degerli proje ile pandemi döneminde evlerinde sikilan ve hayatinda tiyatro izleme firsati bulamayan çocuklarimizin ayagina kadar tiyatro gelmis oldu. Bizler de dernek olarak, ilçemize de tiyatronun gelmesine vesile olduk. Çocuklarin tiyatro izlerken gözlerindeki heyecan ve mutluluk bizleri çok sevindirdi. Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü Mustafa Kurt, Sefaatli Belediye Baskanimiz Müjdat Karaca’ya ve tiyatroyu sahneleyen sanatçi arkadaslarimiza çok tesekkür ediyoruz.’’ dedi.

Hem Ankara’da yasayan hemserileri için hem de memleketteki hemserileri için sosyal ve sanatsal çalismalara önem verdiklerini belirten Kiliçaslan, ‘’Pandemi dönemi öncesi etkinliklerimiz hizli bir sekilde devam ediyordu. Ankara’da da hemserilerimizle toplanip Devlet Tiyatrosu’nda ‘Cimri’ adli oyuna gitmistik. Pandemi süreci, yapacagimiz etkinliklerinde akamete ugramasina neden oldu. Pandeminin yavas yavas etkisinin azaltmasi, asilama sürecinin de hizla yapiliyor olmasi ile normal hayatimiza dönerek, hemserilerimizle kaldigimiz yerden devam edecegiz’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA