Mersin'de Kiraz Fiyati Üreticinin Yüzünü Güldürdü

İçel'in Erdemli ilçesinde ihracatin da etkisiyle bahçede 8-15 liradan alici bulan kiraz, fiyati ile üreticiyi sevindirdi.

Erdemli'de 1200 dönümde üretimi yapilan ve 7 bin ton rekolte beklenen kirazda yaklasik bir ay önce hasat basladi.

Özellikle Rusya, Iran ve Irak'tan gelen talebinin etkisiyle bahçede 15 liradan alici bulan kirazin, zamanla fiyati 8 liraya kadar düsmesine ragmen üretici fiyattan memnuniyet duyuyor.

Ilçede halen 1000 metrenin üzerinde rakimli yerlerde hasat devam ediyor.

Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, Çamli Mahallesi'nde hasada katildi, üreticilerle sohbet etti.

Tollu, gazetecilere yaptigi açiklamada, devletin çiftçilere destek verdigi sürece üreticilerin hem aile bütçelerine hem ülke ekonomisine çok ciddi katki sunacagini belirterek, sunlari kaydetti:

"Bu sezonda çiftçilerimiz çok sükür nispeten iyi kazandilar. Çamli Mahallemizde hasat bitti. Darisi daha yüksek rakimlara insallah. Burada çiftçilerimiz pandemi döneminde gerçekten cansiparane bir gayret sarf ettiler. Hem aile bütçelerine katkida bulundular hem de ülkemizi doyurdular. Hatta yüksek kaliteli kirazlarimizi yurt disina da ihraç ettiler. Çok sükür bu yil özellikle kiraz mevsiminde çiftçilerimiz kazandi, darisi limon ve domates üreticilerinin basina."

Çamli Mahallesi Muhtari Veysel Ünver de bu yil kirazda çok kazançli bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Ünver, "Üretici kazandi, çiftçi kazandi, çalisan kazandi. Kiraz yurt disina gitti. Rusya pazarina gitti, Iran'a, Irak'a gitti. Bunun devamini domateste ve seftalide de bekliyoruz." ifadelerini kullandi.

Üretici Ilyas Erdem de üretmek için ellerinden geleni yaptiklari kirazin çok iyi fiyata ihraç edildigini belirtti.

Erdem, "Köylümüzün yüzü güldü. Kirazdan istedigimiz rakami aldik." diye konustu.

Kaynak: AA