Jandarma Helikopter Ve Drone Ile Havadan Trafik Denetimi Yapti

Denizli Il Jandarma Komutanliginca trafik kazalarinin azaltilabilmesi ve sürücüler üzerindeki yakalanma riski duygusunun en üst seviyede tutulabilmesi için icra edilen yogunlastirilmis trafik kontrollerinin yaninda drone ve helikopter destekli trafik denetimi yapildi.

Jandarma Helikopter Ve Drone Ile Havadan Trafik Denetimi Yapti
Drone ile araliksiz sürdürülen trafik denetimlerine ilave olarak Aydin Jandarma Filo Komutanligindan gelen helikopter vasitasi ile Çivril-Dinar Devlet Karayolu ve Çal-Denizli il yolu üzerinde havadan trafik demetimi yapildi. Helikopter denetiminde ve uygulama noktasina 3 kilometre uzakliga gönderilen drone vasitasi ile sürücü ve yolcularin emniyet kemeri kullanip kullanmadigi, sürücülerin seyir halinde cep telefonu ile görüsüp görüsmedigi, geçme yasagi olan yerlerde hatali sollama yapilip yapilmadigi, serit izleme kurallarina uyulup uyulmadigi gibi hususlar denetlendi. Tespit edilen kural ihlalleri kayit altina alindiktan sonra uygulama noktasinda durdurulan araç sürücülerine gerekli cezai islemler uygulandi.

Bu tarz uygulamalarin araliksiz devam edecegini belirten Jandarma ekipleri, drone ile emniyet kemeri takmadigi veya cep telefonu ile seyir halinde görüsme yaptigi tespit edilen birçok sürücünün, kontrol noktasindaki Jandarma Trafik ekibini görmesi sonrasinda seyir halinde iken emniyet kemerini taktigini ve cep telefonu ile görüsmesini sonlandirdigini tespit etti.

Sürücülere yapilan kural ihlaline göre cezai islemin uygulanmasinin yaninda, emniyet kemerinin ölümleri ön koltukta oturanlar için yüzde 50, arka koltukta oturanlar için yüzde 65 oraninda azaltan güvenlik sistemi oldugunu, cep telefonu ile görüsmenin kaza yapma riskini normal sartlara göre dört kart, mesajlasmanin 23 kat artirildigi anlatildi.
Kaynak: İHA