Hollanda'nin Ankara Büyükelçisi Kwaasteniet, Afyonkarahisar'da Sergi Açilisina Katildi Açiklamasi

'Hollandali sanatçilarin içerisinde yer aldigi sanatsal etkinlikleri düzenlemek ve onlara katkida bulunmak bizim için çok önemli. Geçen yil Ankara'da baslayan sergi Nevsehir, Tunceli'nin ardindan simdi de Afyonkarahisar'a ugradi'

Hollanda'nin Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, Güler Sanat'in katkilariyla Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliginde düzenlenen "Türkiye'de Hollandali Günlükleri" isimli uluslararasi karma serginin açilisina katildi.

Kwaasteniet, AKÜ Riza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki karma serginin açilisinda yaptigi konusmada, Afyonkarahisar'da bulunmaktan dolayi çok mutlu oldugunu söyledi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda Hollanda Büyükelçiliginin kapali düzenledigi etkinliklerin ardindan Ankara disinda tekrar harekete geçmenin güzel ve anlamli oldugunu dile getiren Kwaasteniet, söyle konustu:

"Kriz zamanlarinda sanat ve kültür önemlidir. Özellikle geçtigimiz yil sanatçilar için çok iyi bir dönem olmadi. Sanat sektöründe performanslarini sergileyen ve görsel alanda çalisan sanatçilar için. Hollandali sanatçilarin içerisinde yer aldigi sanatsal etkinlikleri düzenlemek ve onlara katkida bulunmak bizim için çok önemli. Geçen yil Ankara'da baslayan sergi, Nevsehir, Tunceli'nin ardindan simdi de Afyonkarahisar'a ugradi. Bu program dahilinde sanatçi söylesileri de bulunuyor."

Kwaasteniet, is birligi için Afyonkarahisar Valiligi, AKÜ Rektörlügü ile karma sergide eserleri bulunan Hollandali sanatçilar Arjen Zwart, Jeroen Paalvast ve Koenraad Marinus Van Lier'e tesekkür etti.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek de Hollanda'nin Ankara Büyükelçisi ile karma serginin açilisini yapmaktan dolayi mutlu oldugunu ifade etti.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakas ise Türkiye'de yasayan 3 Hollandali sanatçinin "Türkiye'de Hollandali Günlükleri" uluslararasi karma sergide, resimden çizime, fotograftan heykel ve video eserlerinin yer aldigi vurguladi.

Konusmalarin ardindan uluslararasi karma sergi gezildi.

Sergi, 20 Agustos'a kadar sanatseverlerce gezilebilecek.

Karma serginin açilisina Ikmal ve Garnizon Komutani Tuggeneral Osman Alp, Afyonkarahisar Saglik Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumus, Belediye Baskan Yardimcisi Süleyman Karakus, daire müdürleri, akademisyenler ve sivil toplum kurusu temsilcileri katildi.
Kaynak: AA