'Gençlerimizin Moral Ve Motivasyonlarini Düsürenler Karsilarinda Bizi Bulacak'

Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, “Ferasetten yoksun tavirlariyla gençlerimizin moral ve motivasyonlarini düsürenler karsilarinda bizi bulacak” dedi.

'Gençlerimizin Moral Ve Motivasyonlarini Düsürenler Karsilarinda Bizi Bulacak'
Gençlik ve Spor Bakanligi’nda, Aydin iline yapilacak spor yatirimlariyla ilgili sehrin idarecileri ile bir araya gelinerek, “Gençlik ve Spor Yatirimlari” protokolüne imza atildi. Protokol töreni bakanligin genel merkezinde gerçeklesti. Protokole Gençlik ve Spor Bakani Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu, Aydin Valisi Hüseyin Aksoy ve diger ilgililer katildi.

Programda, Aydin’in ihtiyaç ve taleplerini degerlendirdiklerini belirten Bakan Kasapoglu, “Türkiye’yi bastan basa saracak gençlik ve spor yatirimlarimizla sehirlerimizin gücüne güç katmayi hedefliyoruz. Anadolu’nun dört bir yanini karis karis geziyoruz. Sehirlerimizin, ilçelerimizin ihtiyaçlarini, milletimizin taleplerini yerinde tespit ediyoruz. Geçtigimiz Nisan ayinda da Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu için Aydin’da idik. Orada sehrimizin degerli yöneticileriyle bir araya gelme firsatimiz oldu; bu istisare toplantisinda Aydin’in ihtiyaç ve taleplerini degerlendirdik” açiklamasinda bulundu.

“BAKANLIGIMIZIN IMKANLARINDAN ISTIFADE EDEMEYEN TEK BIR EVLADIMIZ KALMAYINCAYA KADAR ÇALISACAGIZ”

Aydin iline son 19 yilda yapilan hizmetlerden bahseden Bakan Kasapoglu, “Bugün hamd olsun, aldigimiz kararlari yerine getirmek üzere bir aradayiz. Türkiye’nin son 19 yilda yasadigi degisim, dönüsüm ve gelismeden her sehrimiz gibi Aydin da payini almistir. Aydin’da 38 olan gençlik spor tesislerimizin sayisini 71’e çikardik. Bin 422 yatak kapasiteli 3 yurt sayimizi 14’e ve kapasitemizi 8 bin 778’e ulastirdik. Aydin’da gençlik merkezi yok iken; biz bugün 2 Gençlik Merkezimiz ile Aydinli gençlerimizin hizmetindeyiz. Aydin’da 19 yil önce 5 bin 236 olan lisansli sporcularimizin sayisi bugün 110 bin 553’tür” seklinde konustu.



“AYDIN’A VE 17 ILÇESINE MÜJDELER VERMEK IÇIN BURADAYIZ”

Sehre yeni yapilacak yatirimlar hakkinda da bilgi veren Bakan Kasapoglu, “Bugün ise; Aydin’a ve 17 ilçesine müjdeler vermek için buradayiz. Yari olimpik yüzme havuzlari, gençlik merkezleri, spor salonlari, futbol, basketbol, voleybol sahalari, tenis kortu, 150 basket potasi, yürüyüs yolu gibi birbirinden kiymetli eseri barindiran bir protokol imzaliyoruz. Aydin’in gencine, çocuklarina, yetiskinlerine sifa olsun, enerji olsun, iyilikler güzellikler getirsin insallah. Aydin’dan Bolu’ya, Sirnak’tan Kirsehir’e kadar, Bakanligimizin imkanlarindan istifade edemeyen tek bir evladimiz kalmayincaya kadar çalisacagiz. Sporu bir bos zaman aktivitesi olmaktan çikarip, bir hayat tarzi haline getirecegiz. Basketbolu yayginlastiriyoruz. Yeni 12 Dev Adamlar yetistiriyoruz. Iste Aydin’a insa edecegimiz 150 basket potasi da bu seferberligin bir ürünü. Insallah bu vesileyle Aydin’da gelecegin dev adamlarini yetistirecegiz” diye konustu.



“BIR GENCIMIZIN BILE HEBA OLMASINA GÖNLÜMÜZ RAZI DEGIL”

Gönüller arasi köprüler kuranlardan olduklarini ifade eden Kasapoglu, “Çok sükür milletle arasina duvar örenlerden degil, gönülden gönüle köprüler kuranlardan olduk. Biz böyle gördük, bu düsturla çalisiyoruz. Hep eserlerimizle konustuk, bundan sonra da eserlerimizle konusacagiz. Ferasetten yoksun tavirlariyla gençlerimizin moral ve motivasyonlarini düsürenler karsilarinda bizi bulacak. Bir gencimizin bile heba olmasina gönlümüz razi degil. Biz çalisacagiz, onlar yürüyecek kosacak, biz bütün imkanlarimizla gençlerimizi destekleyecegiz” ifadelerini kullandi.

Bakan Kasapoglu, konusmasinin ardindan Aydin ili idarecileri ile günün anisina fotograf çektirdi. Aydinli yöneticilerinin Kasapoglu’na getirdikleri hediyeleri taktim etmesinin ardindan protokol töreni tamamlandi.

(Ali Nargüner - Nurullah Geylani/IHA)
Kaynak: İHA