Ankara-Çanakkale Gezisine Gönderilen Ikinci Ögrenci Kafilesi Törenle Karsilandi

Batman Üniversitesi tarafindan organize edilen ’Bürokrasiyi Tanima ve Tarih Bilinci Olusturma’ programinin ikincisi kapsaminda bir hafta önce Ankara ve Çanakkale gezisine gönderilen ögrenciler için Merkez Kampüs’te Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Necmettin Sezgin’in katilimi ile karsilama töreni düzenlendi.

Ankara-Çanakkale Gezisine Gönderilen Ikinci Ögrenci Kafilesi Törenle Karsilandi
Karsilama töreninden konusan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Necmettin Sezgin, "Bürokrasiyi Tanima ve Tarih Bilinci Olusturma’ programimizin ikincisi kapsaminda ugurladigimiz ögrencilerimiz döndü” dedi.

Ögrencilerinin Sanliurfa, Gaziantep, Konya, Isparta, Balikesir, Çanakkale, Bursa, Ankara ve Aksaray’i gezdigi ve çesitli ziyaretlerde bulundugunu belirten Sezgin, “Batman Üniversitesi olarak basarili ögrencilerimizi ödüllendirmeye devam ediyoruz. Insallah pandemi süreci bitsin, daha rahat bir imkanda daha fazla sayida ögrenci ile daha genis katilimli daha zengin içerikli daha kapsamli programlar düzenleyecegiz. Daha önce 32 ögrencimizi göndermistik. Bugün de son olarak ugurladigimiz 14’ü bayan 12’si erkek toplam 26 ögrencimiz geri döndü. Ögrencilerimiz Ankara’da Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbasi, Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kirani ziyaret ettiler, akabinde Millet Kütüphanesi, Millet Camisi, Anitkabir, 15 Temmuz Sehitler Abidesi, Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Mehmet Akif Ersoy’un evi, Hamamönünü ziyaret ettiler, gezdiler. Bürokrasi daha yakindan tanima imkani bulan Ögrencilerimiz bu sayede hem devlet kurumlari ile daha yakin temas halinde oldular hem de önümüzdeki zaman dilimi içerisinde mezuniyetlerini sonrasinda karsilasacaklari ortamlari görmüs oldular. Ziyaretin devaminda ögrencilerimiz Izmir, Bursa ardindan da Çanakkale’yi gezdi, sehitlikleri ziyaret etti. Ayvalik’ta turistik otelleri, kaz daglarini gördü. Konya’da Mevlana’yi, Gaziantep’te dünyanin dördüncü büyük hayvanat bahçesini gezdi. Bu gezilerimizi süreklilestirmeyi hedefliyoruz çünkü biliyoruz ki en güçlü hafiza görsel hafizadir. Insallah ögrencilerimiz bu çerçevede almis olduklari bu tecrübeleri diger ögrenci arkadaslariyla paylasacaklar ve önümüzdeki zaman dilimi içerisinde daha iyi motive olacaklardir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA