Türk Ve Rus Sirketleri Tataristan'da Semi Treyler Üretimi Için Is Birligi Yapti

Otomotiv ve savunma sanayi alaninda faaliyet yürüten Koluman Otomotiv Endüstri AS, Tataristan'da semi treyler üretimi için Rus kamyon üreticisi Kamaz PTC sirketler grubuyla is birligi protokolü imzaladi.

Koluman Otomotiv Endüstri AS Yönetim Kurulu Baskani Kaan Saltik, yaptigi yazili açiklamada, is birligi kapsaminda Kamaz PTC Icra Kurulu Baskani ve Üst Yöneticisi (CEO) Sergey Kogogin ile protokol imzaladiklarini bildirdi.

Protokolle yüzde 50 ortaklikla Rusya'da kurulacak bir sirketle gelecek yil ocak ayindan itibaren semi treyler seri üretimine baslamayi planladiklarini aktaran Saltik, 2025'e kadar Rusya'da yillik 7 bin 500 treyler üretimi sayisina ulasma konusunda mutabakat sagladiklarini belirtti.

Rus pazarinda faaliyet göstermek amaciyla 2015'te Tataristan'in Yarçalli sehrinde sirket kurduklarini hatirlatan Saltik, sirketin Tataristan ve Moskova tesislerinde treyler üretiminin yani sira havaalani hizmet araçlari, çöp toplama, yol süpürme üstyapilari ve beton pompalarinin Rusya üretimi kamyonlara montajini yaptigini ifade etti.

Rusya'da 10 milyon avroyu asan bir yatirim yapmalarinin buradaki 6 yillik tecrübelerinin ve pazardaki basarilarinin bir sonucu oldugunu dile getiren Saltik, yeni is birliginin de Çukurova bölgesi ekonomisine her bakimdan önemli katki saglayacagini belirtti.

Kaynak: AA