Türk Dünyasi Belediyeler Birligi Heyeti, Bosna Hersek'te Soykirimin Yasandigi Srebrenitsa'yi Ziyaret Etti

Türk Dünyasi Belediyeler Birligi (TDBB) heyeti, Bosna Hersek ziyaretleri kapsaminda, Srebrenitsa kentinde Potoçari Anit Mezarligini ziyaret ederek, Beykoz Belediyesince huzurevi merkezine yaptirilan bungalov evinin açilisini gerçeklestirdi.

Bosna Hersek'te 1992-1995'te yasanan savasta, soykirima maruz kalan ve 8 binden fazla Bosnak sivilin öldürüldügü Srebrenitsa'yi ziyaret eden TDBB heyeti, Bosna Hersek Federasyonu Göçmen Bakani Edin Ramic ve yerel yöneticilerle bir araya geldi.

TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak, burada yaptigi açiklamada, Srebrenitsa'ya ayri bir önem verdiklerini belirterek, Srebrenitsa anneleri için yapilacak huzurevi projesini ele aldiklarini söyledi.

TDBB ve Beykoz Belediyesince yaptirilan bungalov evinin açilisinin yapildigini aktaran Solak, huzurevinin Sebrenitsa annelerinin tüm ihtiyaçlarini karsilamaya yönelik yapilacagini kaydetti.

Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, Srebrenitsa anneleri için oldukça anlamli bir projede yer almaktan duydugu memnuniyeti ifade etti.

Emmaus Uluslararasi Dayanisma Forumu Müdür Yardimcisi Elvedin Skrebo, TDBB ile uzun yillardir is birligi içerisinde olduklarina isaret ederek, "Srebrenitsa anneleri içi yapilacak huzurevi alanini ziyaret ettik. Bosna Hersek halkina yardimci olabildigimiz için mutluyuz." dedi.

Heyet, soykiriminda hayatini kaybeden kurbanlarin defnedildigi Potoçari Anit Mezarligi'ni da ziyaret ederek burada dua etti.

Kaynak: AA