TBMM Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu Baskani Aksal, Trakya Yöresel Ürünler Pazari Açilisina Katildi

Edirne'nin Kesan ilçesinde girisimci kadinlarin ürünlerini satacagi Trakya Yöresel Ürünler Pazari açildi.

TBMM Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu Baskani ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Erikli Sahili yolunda kurulan pazarin açilisinda, Kovid-19 salginina ragmen kadinlarin üretmeye devam ettigini söyledi.

Kadinlarin Kesan Belediyesince olusturulan pazarda, ürettiklerini satarak aile bütçesine katki saglayacagini belirten Aksal, "Kadinlarimiz bizim için çok kiymetli. Sayin Cumhurbaskanimizin kadinlarimiza verdigi degeri biliyorsunuz. Kendisinin Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani olmasinda en büyük katkiyi kadinlarimiz vermistir. Biz de iktidara geldigimiz günden beri Cumhurbaskanimizin deyimiyle, kadinlarimizin hayatin her alaninda yer almasi için kendilerine bütün destegi veriyoruz." diye konustu.

Belediye Baskani Mustafa Helvacioglu da Trakya'nin en büyük yöresel ürünler pazarinda 60 kadinin, ürettiklerini vatandaslara sunacagini kaydetti.

Burasinin Saros bölgesi için ayni zamanda organik ürün pazari olacagini anlatan Helvacioglu, "Saros Körfezi tatil sezonunda 3 milyona yakin ziyaretçi aliyor. Bölgeye tatile gelen vatandaslarimiz buradan organik ürün alisverisini yaparak tatiline devam edebilecek." dedi.

Konusmalarin ardindan pazar kurdele kesilerek hizmete açildi. Pazari ziyaret edenlere, kadinlarin ürettigi ürünlerden ikramlarda bulunuldu.

Törene, Edirne Vali Yardimcisi Hakan Yavuz Erdogan, Kesan Kaymakami Cemalettin Yilmaz, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, Edirne Ticaret Müdürü Mahmut Altun, Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Engin Öztürk, Edirne Çevre Vakfi Müdürü Ali Eraslan, oda, sivil toplum kurulusu temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: AA