Suriye'nin Kuzeyinde Imam Hatip Okullari Arasi Kur'an-I Kerim'i Güzel Okuma Yarismasi Düzenlendi

Suriye'nin kuzeyinde Firat Kalkani Harekati bölgesindeki Imam Hatip okullari arasinda Kur'an-i Kerim'i güzel okuma ve Hazreti Muhammed'in hayatini anlatan Siyer-i Nebi bilgi yarismasi düzenlendi.

Kur'an-i Kerim'i güzel okuma ve Siyer-i Nebi bilgi yarismasina, Azez, Mare, Akterin, Çobanbey ve Kamplar bölgelerinde yer alan Imam Hatip okullarindan 55 ögrenci katildi.

Milli Egitim Bakanligi Din Egitimi Genel Müdürlügü destekleriyle Suriye Geçici Hükümetine bagli Milli Egitim müdürlüklerince düzenlenen yarismada, okullarinda birinci olan ögrenciler, Azez’in Mare beldesinde final için yaristi.

Ögrencilerden Faris Nasani, AA muhabirine yaptigi açiklamada, "Imam Hatip okullari arasinda düzenlenen Kur'an-i Kerim'i güzel okuma yarismasina Akterin'den katiliyorum, insallah birinci olacagim." dedi.

Haris Muhammed de Azez Imam Hatip okulundan yarismaya katildigini belirterek "Okulumda birinci olduktan sonra final için Mare bölgesine geldik, burada da birinci olarak okulumu temsil etmek istiyorum." diye konustu.

Diyanet Isleri Baskanligi bölge koordinasyon birimince olusturulan jüri tarafindan ögrencilerin Kur'an tilaveti ve Siyer-i Nebi bilgisi degerlendirildi.

Dereceye giren ögrencilere, yarisma programina katilan Kilis Milli Egitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Maarif Vakfi ve Yunus Emre Enstitüsü ve bölge temsilcileri çesitli hediyeler verdi.

Yarismada Mare Imam Hatip Okulu birinci oldu.

Milli Egitim Bakanligi Din Egitimi Genel Müdürlügü Firat Kalkani Harekati Bölgesi Koordinatörü Mustafa Koçak, "Kur'an-i Kerim'i güzel okuma yarismasi, Firat Kalkani Harekati bölgesinde Imam Hatip okullari arasinda düzenledigimiz ikinci organizasyon. Daha öncesinde ezan okuma yarismasi düzenlemistik." ifadesini kullandi.

Koçak, bölgede ögrencilerin kisisel ve mesleki gelisimlerine katki saglamayi hedeflediklerini vurgulayarak "Önümüzdeki günlerde okullar arasi yarismalari sürdürecegiz." dedi.

Kaynak: AA