Kocaeli Valisi Yavuz'dan Kovid-19'A Karsi Asi Çagrisi

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginina iliskin asilama çalismalarina devam ettiklerini belirtti.

Izmit'in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yil dönümü dolayisiyla Namazgah Sehitligi'ndeki törene katilan Vali Yavuz, gazetecilerin asi çalismalarina iliskin sorularini yanitladi.

"Pandemi vesilesiyle sikintilarimiz devam ediyor." diyen Yavuz, Kocaelispor'un sampiyonluk kutlamalari kapsaminda yapacagi konser basta olmak üzere pek çok konseri iptal etmek durumunda kaldiklarini, büyük kalabalik olusturacak bir süreçten uzak kalmaya gayret ettiklerini bildirdi.

Yavuz, 1 Temmuz'dan itibaren bir gevseme meydana gelecegini, bununla ilgili genelgeleri yayinlayacaklarini dile getirerek, asilama çalismalariyla ilgili çok büyük gayret gösterdiklerini aktardi.

Asilamada istedikleri seviyeye halen ulasamadiklarina isaret eden Yavuz, sunlari söyledi:

"Günlük 60 bin asi yapabilecek kapasiteye sahibiz. Maalesef asi karsitlari gündemde ve ortada, toplumun zihnini karistirmaya, bulandirmaya devam ediyor. Dünya asi yapiyor, bilim insanlari asi yapilmasini söylüyor fakat hala karsi propaganda devam ediyor. Peki nasil normallesecegiz? Eylül ayinda çocuklarimiz okula gidemez, esnafimiz kepengini açamazsa sorumlusu kim olacak? Bana 'Sayin Valim, bir kisi asidan ölürse bunun vebali ne olacak?' diyorlar. Peki asi olmadigi için ölen yüzlerce insanin vebalini nasil ödeyeceksiniz? Bireysel olarak asi yaptirmayabilirsiniz, bunu anlarim ama topluma 'asi olmayin' demenin ne ahlaki, ne vicdani, ne de bilimsel hiçbir temeli olmadigini düsünüyorum. Bir kez daha Kocaelili kardeslerime çagrida bulunuyorum. Asinizi olmadiysaniz lütfen en kisa zamanda asi olun çünkü pandemi sadece bir saglik sorunu degil, bir ulusal güvenlik sorunu haline gelir."

Vali Yavuz, "Randevusuz da asi yapiyoruz, yeterli asimiz var. Bizi geçen illerimiz var. Tüm imkanlari seferber etmemize ragmen bizi geçen iller var. Halen yüzde 60'a ulasamadik. Dün 12 bin, önceki gün 24 bin asi yapildi, 45 bin asiladigimiz günler olmustu. Beklentimiz, toplumumuzun bu konuda tesvik edilmesi ve kisa sürede toplumsal bagisikligini saglayacak orana çikmamiz." dedi.

Kaynak: AA