Çevre Ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Aksehir'de Dudu Kadin Çarsisi'nin Açilisina Katildi

'Konya'miz 600 bin kullanicisiyla ve 515 kilometre bisiklet yollariyla bisikletin baskenti. Bu anlamda da Konya'miza yeni bisiklet rotalari kazandirmak için çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz'

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, "Konya'miz 600 bin kullanicisiyla ve 515 kilometre bisiklet yollariyla bisikletin baskenti. Bu anlamda da Konya'miza yeni bisiklet rotalari kazandirmak için çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz." dedi.

Kurum, Aksehir'de Dudu Kadin Çarsisi'nin açilisinda, Konya'nin tarihiyle, kültürüyle, sehirciligiyle, medeniyet geçmisiyle, kadim bir sehir oldugunu vurguladi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde Konya'ya millet bahçelerinden sosyal konuta, tarihi kent meydanlarinin ve sanayi alanlarinin dönüsümünden çevre yatirimlarina kadar milyarlarca liralik yatirim kazandirdiklarini belirten Kurum, "Sadece TOKI eliyle Konya'miza son 20 yilda 9 milyar liralik yatirim yaptik. 27 bin 428 vatandasimizi sicak yuvalarina kavusturduk. Sizlerin daha güzel, daha yasanabilir bir sehre kavusmasi için 985 dükkan, 6 millet bahçesi, 40 ticaret merkezi ile okullar, pansiyonlar, camiler, hastaneler, çarsilar, spor salonlari ve sosyal donati alanlari yaptik, yapmaya da devam ediyoruz." diye konustu.

Kurum, Konya'nin en önemli projelerinden biri olan Sükran Mahallesi'nde yatirim maliyeti 61,5 milyon lira olan kentsel dönüsüm çalismalarinin devam ettigini hatirlatarak, diger yandan Yeni Mevlana Meydani, Mevlana Çarsisi ve Altin Çarsi'da da insaatin yükseldigini söyledi.

Konya'da 2 milyon 411 bin metrekare büyüklügünde 14 millet bahçesi yapildigini dile getiren Kurum, sunlari kaydetti:

"Konya'miza ekolojik koridorumuzu da kazandiriyoruz. Tuz Gölü, Beysehir, Meke, Aci Göl'den Kapadokya’ya kadar uzayan yesil hattimizi hazirliyoruz. Konya'miz 600 bin kullanicisiyla ve 515 kilometre bisiklet yollariyla bisikletin baskenti. Bu anlamda da Konya'miza yeni bisiklet rotalari kazandirmak için çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Tüm bu yatirimlarimizla, projelerimizle, çalismalarimizla Konya'mizi yeni çehresine kavusturacak, daha güzel, daha yasanabilir bir Konya'yi hep birlikte gelecege hazirlayacagiz."

Konya'nin 31 ilçesinde de yatirimlarin hizla devam ettigini vurgulayan Kurum, Aksehir'de yatirim tutari 30 milyon lira olan Dudu Kadin Çarsi'nin hizmete alindigini söyledi.

Kurum, sehrin tarihi ruhunu, hayirseverlik ruhunu üzerinde tasiyan Dudu Kadin'dan ismini alan çarsinin Aksehir'in en önemli projelerinden biri oldugunu ifade ederek, sunlari söyledi:

"Bu çarsimiz ayni zamanda mimari açidan Bati Cephesi Karargah Müzesi, Tescilli Tarihi Arasta Çarsisi ve Aksehir Kentsel Sit Alani ile bütünlük saglayacak. Yani çarsimiza gelen bir ziyaretçiniz, burada alisverisini yapacak, daha sonra Bati Cephesi Karargah Müzesi'ni ziyaret edecek. Ardindan da Tarihi Arasta Çarsisi'ni ve son olarak da Aksehir'in tarihi evlerini ve konaklarini görecek. Adeta bir tarih ve kültür turu yapmis olacak. Dudu Kadin Çarsimiz, 4 bin 600 metrekarelik alana sahip. Burada 48 büro, 28 dükkan, 13 magaza, bir kafeterya, 80 araç kapasiteli otopark ve mescit bulunuyor. Projemiz, bölgenin ihtiyaci olan alisveris ve otopark ihtiyaçlarini karsilamasi noktasinda da son derece önemli. Insallah esnafimiz bu çarsimizda daha güzel, daha iyi bir ortamda çalisma imkanina kavusacak."

Konusmalarin ardindan çarsida dükkani olan hak sahiplerine tapulari verildi, açilis kurdelesi kesildi.

Kurum'a ziyaretlerinde Konya Valisi Vahdettin Özkan, Cumhurbaskani Basdanismani Mustafa Akis, AK Parti Il Baskani Hasan Angi, AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ve ILBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük eslik etti.
Kaynak: AA