Bursa Uludag Üniversitesi Devlet Konservatuvari Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Devlet Konservatuvari mezuniyet töreni düzenledi.

BUÜ'den yapilan açiklamaya göre, BUÜ Devlet Konservatuvari 2020-2021 mezuniyet töreni, Jandarma Uzman Onbasi Cengiz Poyraz Uygulama Salonu'nda gerçeklestirildi.

Törende konusan BUÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Adem Dogangün, sanatçi olmanin özel bir yetenek gerektirdigini vurguladi.

Burada egitim verilen ögrencilerin özel çocuklar olduguna inandigini belirten Dogangün, söyle devam etti:

"Özel yetenekli ögrenciler, her zaman bulunamayan insani donanimlara sahiptir. Bu ögrencilerimizin konservatuvar gibi ortamlarda kendilerini bulmalari ve içlerindeki yetenekleri ortaya çikarmalari gerekiyor. Bu açidan bakildigi zaman konservatuvarimizin kentimiz ve sanatçi ruhlu çocuklarimiz için önemli bir görev üstlendigini düsünüyorum. Ben tüm evlatlarimiza bundan sonraki yasamlarina basari diliyorum. Yaptiklari sanatla Üniversitemizi en iyi sekilde temsil edeceklerine inaniyorum."

Devlet Konservatuvari Müdürü Prof. Dr. Görkem Çalgan da ögrencileri en iyi sekilde egiten ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sürecinde büyük bir özveri gösteren tüm akademisyenlere tesekkür etti.

BUÜ Devlet Konservatuvarinin 23 yillik egitim hayati içinde ögrencilerinin ve mezunlarin gerek yurt içi gerekse yurt disinda mesleklerini en iyi sekilde yapmaya devam ettiklerini aktaran Çalgan, 14'üncü dönem mezunlarini gelecege ugurlamak için genis katilimli bir mezuniyet töreni organize ettiklerini kaydetti.

Açilis konusmalarinin ardindan 2019-2020 ve 2020-2021 dönem birincisi ögrenciler tarafindan yas kütügüne plaket çakildi. Mezun olmaya hak kazananlara belgelerinin teslim edilmesinin ardindan ögrenciler, kep firlatti.

Kaynak: AA