Arap Koalisyonu, Husilerin Suudi Arabistan'a Gönderdigi 2 IHA'nin Daha Imha Edildigini Açikladi

Yemen'de hükümeti destekleyen Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, Husi milislere ait bomba yüklü 2 insansiz hava aracinin (IHA) daha etkisiz hale getirildigini bildirdi.

Koalisyon güçlerinin Suudi Arabistan resmi ajansi SPA'da yer alan açiklamasinda, Iran destekli Husilerin, Suudi Arabistan'in güneybatisindaki Hamis Musayt bölgesine 2 IHA gönderdigi ifade edildi.

Açiklamada, Suudi Arabistan Hava Savunma Kuvvetlerinin, IHA'lari etkisiz hale getirdigi kaydedildi.

Koalisyon güçlerinden 27 Haziran'da yapilan açiklamada, Husilere ait 2 balistik füze ile bomba yüklü bir IHA'nin etkisiz hale getirildigi aktarilmisti.

Öte yandan Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, Twitter'dan yaptigi açiklamada, Suudi Arabistan'in Necran, Abha ve Hamis Musayt bölgelerindeki askeri noktalara 5 balistik füze ve 5 IHA ile saldiri düzenlediklerini belirtti.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Iran destekli Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Iran destekli Husiler, sik sik Suudi Arabistan'in güney bölgelerini balistik füze ve IHA'larla hedef aliyor.

Kaynak: AA