Türk Düsünce Kurulusu ORSAM, Libya'daki Üniversitelerle Is Birligini Artirmayi Hedefliyor

Ortadogu Arastirmalar Merkezi (ORSAM) bölge uzmanlari, Libya’nin farkli sehirlerindeki üniversitelerinden akademisyenlerle bir araya gelerek fikir alisverisinde bulundu.

ORSAM Baskan Yardimcisi Ismail Numan Telci, ORSAM Ekonomi Çalismalari Direktörü Recep Yorulmaz ve beraberindeki heyetle, Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi (TIKA) destekli yürütülen "Ortadogu’da Sürdürülebilir Kalkinma" projesi kapsaminda Libya'ya 5 günlük saha ziyareti gerçeklestirdi.

Trablus, Misrata ve Giryan'daki üniversitelerinden akademisyenler ile görüsen ORSAM uzmanlari, Libya Kamu Politikalari Destek Ofisi yetkilileriyle de bir araya geldi.

ORSAM Baskan Yardimcisi Telci, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Libya'daki üniversitelerle is birligi ve baglantilari daha da artirmayi hedeflediklerini ifade etti.

Telci, Libya’nin en önemli liman sehirlerinden olan Misrata'da belediye ve üniversite yetkililerinin Türkiye’nin tecrübelerinden faydalanmak adina kendileriyle is birligini devam ettirme yönünde irade beyan ettiklerini aktardi.

Ziyaretler kapsaminda Libya’nin önde gelen düsünce kuruluslariyla tecrübe aktarimi ve fikir alisverisi imkanlarini masaya yatirdiklarini kaydeden Telci, Trablus, Misrata, Giryan'da çok sayida STK ve kanaat önderi ile görüstüklerini söyledi.

Telci, ORSAM heyetinin gelecekte Libya'ya ziyaretlerinin artacagini, bu girisimleri kurumsal mahiyette yürütmeyi istediklerini dile getirdi.

Libya Kültür Bakanliginin daveti üzerine Giryan'da düzenlenen uluslararasi konferansa katilim saglayan ORSAM ekibi, Giryan Üniversitesi yetkilileriyle de bir araya geldi.

ORSAM heyetinde Dr. Ramazan Erdag, Dr. Mustafa Seyrek ve Kuzey Afrika Uzmani Mustafa Güvenç de yer aldi.

Kaynak: AA