Tunus Açiklarinda Tekneleri Arizalanan 178 Düzensiz Göçmen Kurtarildi

Tunus'un güneydogusundaki Medenin kenti açiklarinda bindikleri tekne arizalanan 178 düzensiz göçmenin kurtarildigi bildirildi.



Tunus Kizilayindan yapilan yazili açiklamaya göre, Deniz Kuvvetleri, Akdeniz'de seyir halindeyken Medenin kenti açiklarinda arizalanan düzensiz göçmenleri tasiyan bir tekne tespit etti.

Teknede 2 kisinin cansiz bedeninin bulundugu, 178 kisinin ise kurtarildigi aktarilirken, düzensiz göçmenlerin Banglades, Misir ve Afrika uyruklu olduklari kaydedildi.

Söz konusu 2 kisinin ölüm nedenine iliskin ise bilgi verilmedi.

Afrika'nin kuzeyindeki Tunus ve Libya gibi ülkeler, Akdeniz üzerinden yasa disi yollarla Avrupa'ya ulasmak isteyen düzensiz göçmenler için bir çikis noktasi olarak görülüyor.

Her yil binlerce göçmen daha iyi bir yasam umuduyla Avrupa'ya ulasmak için Afrika'dan Akdeniz'e açiliyor. Göçmenlerin bir kismi Avrupa'ya ulasmayi basarirken bir kismi ise denizde can veriyor.

Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (UNHCR) sözcülerinden Carlotta Sami, 4 Mayis'ta yaptigi açiklamada, 2021 basindan mayisa kadarki dönemde en az 500 göçmenin Orta Akdeniz göç güzergahinda Avrupa'ya geçmeye çalisirken denizde can verdigini açiklamisti.

Kaynak: AA