Polisin Kaza Yerinde Seyirci Vatandasla Zorlu Imtihani

Afyonkarahisar’da meydana gelen ve bir kisinin ölümü ile sonuçlanan trafik kazasi için olay yerine gelen polis kazayla birlikte bir de olayi izlemeye gelen vatandaslarla ugrasti. Polis çevre yolunda olmasina ragmen, olayi duyup üsenmeden evlerinden çikip bölgeye gelen kalabaligi dagitmak için uzun süre anons yapti.

Polisin Kaza Yerinde Seyirci Vatandasla Zorlu Imtihani


Afyonkarahisar-Konya karayolu Fatih Nizamiye Kavsagi’nda iki otomobil çarpismasi sonucu meydana gelen trafik kazasinda 22 yasindaki stajyer ögretmen Ezgi Aslanbek hayatini kaybederken bir kiside yaralandi. Kazanin ardindan olayi duyan çevredeki vatandaslarla birlikte olay yerinden tesadüfen geçen bir çok sürücü ise araçlarini yol kenarina park edip amansiz bir seyre ve sosyal medyadan canli yayin çilginligina kendilerini kaptirdi. Cep telefonlarini eline alan vatandaslar olay yerinden canli yayinlara baslarken bunu gören polis ekipleri ise olaya seyirci kalmayarak duruma müdahale etti. Polis ekip araçlari ile ardi ardina anonslar yaparak vatandaslari dagilmalari, olay yerinden uzaklasmalari konusunda uyarilarda bulundu. Polis ekipleri daha sonra saatler 22.00’i gösterdiginde korona virüs tedbirleri kapsaminda uygulanmaya baslanan sokaga çikma kisitlamasini vatandaslara hatirlatip dagilmamalari halinde haklarin tutanak tutulacagini kendilerine bildirince kalabalik kisa sürede dagilmaya basladi.



Öte yandan, polis ekiplerinin talebi üzerine bölgeye Il Salgin Denetim ekipleri de gelerek seyirci vatandaslari uyarip, denetim yapti.
Kaynak: İHA