GÜNCELLEME - Ermenistan'da Geçen Hafta Yapilan Erken Parlamento Seçiminin Kesin Sonuçlari Açiklandi

Basbakanlik görevini geçici sürdüren Pasinyan'in 'Sivil Sözlesme Partisi' yüzde 53,91, eski Cumhurbaskani Koçaryan'in 'Ermenistan Ittifaki' yüzde 21,09, eski Cumhurbaskani Sarkisyan'in destekledigi 'Onurum Var Ittifaki' yüzde 5,22 oyla parlamentoya girdi Sivil Sözlesme Partisi 71, Ermenistan Ittifaki 29, Onurum Var Ittifaki 7 milletvekili çikardiAÇIKLANAN MILLETVEKILI SAYISI EKLENDI.

Ermenistan’da düzenlenen erken parlamento seçiminin kesin sonuçlarina göre Nikol Pasinyan’in partisi oylarin yüzde 53,91’ini alarak birinci oldu.

Ermenistan Seçim Komisyonu Baskani Tigran Mukuçyan, ülkede geçen hafta sonu yapilan seçimlerin kesin sonuçlarina iliskin açiklamada bulundu.

Ülkede 1 milyon 281 bin 997 seçmenin sandiga gittigini, katilimin yüzde 49,39 oldugunu belirten Mukuçyan, seçim öncesinde istifa ettikten sonra basbakanlik görevini geçici olarak sürdüren Nikol Pasinyan’in "Sivil Sözlesme Partisi"nin oylarin yüzde 53,91’ini alarak parlamentoya girdigini bildirdi.

Eski Cumhurbaskani Robert Koçaryan’in "Ermenistan Ittifaki"nin yüzde 21,09 oy aldigini kaydeden Mukuçyan, eski Cumhurbaskani ve Basbakan Serj Sarkisyan'in destekledigi "Onurum Var Ittifaki"nin da yüzde 5,22 ile baraji asarak parlamentoya giren üçüncü parti oldugunu aktardi.

Ayrica Ermenistan Seçim Komisyonu Baskani Mukuçyan, erken parlamento seçimi sonucunda Pasinyan’in Sivil Sözlesme Partisinin 71 milletvekili, Koçaryan’in Ermenistan Ittifaki’nin 29 milletvekili, Sarkisyan’in destekledigi Onurum Var Ittifaki’nin ise 7 milletvekili ile parlamentoda sandalye sahibi oldugunu açikladi.

Mukuçyan geçen hafta yaptigi açiklamada, resmi olmayan ilk sonuçlara göre kazanan Nikol Pasinyan’in "Sivil Sözlesme Partisi"nin aldigi oy orani ile hükümeti tek basina kurabilecegini söylemisti.
Kaynak: AA