Denizli'deki Yangin Için 3 Ilden Takviye Helikopter Geldi

Denizli’de daglik ve engebeli arazide baslayan orman yanginina karadan ve havadan müdahale ediliyor. Denizli’de görevli helikopterin Marmaris’te görevli oldugu anda çikan yangina müdahale için 3 ilden takviye helikopter sevk edildi.

Denizli'deki Yangin Için 3 Ilden Takviye Helikopter Geldi
Edinilen bilgiye göre; Merkezefendi ilçesi Göveçlik Mahallesinin kirsal kesiminde bulunan ormanlik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti. Alevleri gören vatandaslarin ihbari üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler, arazinin daglik ve engebeli olmasindan dolayi yangina müdahalede zorlanirken; yangin kentin birçok noktasindan gözüktü.

Denizli’de konuslu yangin söndürme helikopteri Marmaris’teki büyük orman yangininda görevli olmasindan dolayi, rüzgarinda etkisiyle hizla yerlesim alanlarina dogru ilerleyen yangina müdahale edilebilmesi için Bursa, Balikesir ve Manisa Akhisar’dan helikopter destegi istendi. Yangina 3 yangin söndürme helikopteri, 1 kesif helikopteri, 1 dozer, 15 arazöz ve 60 personel ile müdahale edildi. Köylü vatandaslarinda destek verdigi söndürme çalismalarinda suana kadar 3,5 hektar ormanlik alanin zarar gördügü bildirildi.

Kaynak: İHA