Bursa Ilahiyat Çinari Yeni Mezunlarla Büyümeye Devam Ediyor

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Ilahiyat Fakültesi Dekanligi tarafindan düzenlenen Mezuniyet Töreni’nde 423 ögrenci mezun olmanin sevincini yasadi.

Bursa Ilahiyat Çinari Yeni Mezunlarla Büyümeye Devam Ediyor
Fakülte Bahçesi’nde gerçeklestirilen 43. Mezuniyet törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Bursa Milletvekili Refik Özen, Il Milli Egitim Müdürü Sabahattin Dülger, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, akademisyenler, mezun ögrenciler ve aileleri katildi.

Katilimcilara kisa bir selamlama konusmasi yapan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, törende hazir bulunan akademisyenler arasinda Ilahiyat Fakültesi’nin 43 farkli mezuniyet törenine sahitlik eden tek akademisyen oldugunu aktardi. Pandemi sürecinde mezuniyet törenlerinin arzu edilen coskuda gerçeklestirilemedigini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz; “Gönül arzu ediyordu ki tüm mezunlarimiz, onlarin aileleri ve akademisyenlerimizle birlikte genis katilimli mezuniyet törenleri düzenleyelim. Ancak bu maalesef 2 yildir mümkün olmuyor. Insallah önümüzdeki yillarda bu hayalimizi gerçeklestirebilecegiz” diye konustu.

Konusmasinda, dogrudan insana dokunan iki meslekten birinin ilahiyatçilik oldugunun altini çizen Rektör Kilavuz; “Sizleri bu anlayis ve donanimla mezun ediyoruz. Hayatiniz boyunca hangi isi yaparsaniz yapin; bilgiye ve adalete dayali çalisin. Hikmetli isler yapin. Dogruluktan ayrilmayin. Hepinizin yolu açik olsun. Rabbim yar ve yardimciniz olsun” dedi.

Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bilal Kemikli ise 43. Mezuniyet törenini düzenlediklerini açikladi.

Köklü bir birikimi ve gelenegi olan bir fakülte konumuna geldiklerini söyleyen Dekan Prof. Dr. Bilal Kemikli; “Marka degeri yüksek, aranilan ve nitelikli bir fakültedir. Ögrencilerimiz, bugün böylesi bir fakülteden mezun oluyorlar. Bu yil 423 ögrencimizi mezun ediyoruz. Fakültemizden bugüne kadar 8 bine yakin mezun verdik. Bu tablonun olusmasina katki sunan tüm akademisyenlerimize, ögrencilerimize ve ailelerine sonsuz tesekkürlerimizi sunuyoruz” seklinde konustu.

Kur-an’i Kerim tilavetinin de yapildigi programda Dr. Ögr. Üyesi Murat Yurtsever ögrenciler için kaleme aldigi mektubu okudu. 43. Dönem mezunlari adina da Süheda Yilmaz’in konusma yaptigi tören, ögrencilerin ani belgelerini almalari ve hep birlikte hep firlatmalari ile sona erdi.
Kaynak: İHA