Burkina Faso Ve Nijer Düzenlendigi Ortak Operasyon Ile 100'Den Fazla Teröristi Etkisiz Hale Getirdi

Burkina Faso ve Nijer tarafindan düzenlenen ortak operasyon ile 10 Haziran’dan bu yana 100’den fazla teröristin etkisiz hale getirildigi bildirildi.

Burkina Faso tarafindan dün yapilan açiklamada, Burkina Faso ve Nijer ordularinin Burkina Faso-Nijer sinirinda düzenledikleri Taanli (Birlik) isimli ortak operasyon sonucu 10 Haziran’dan bu yana 100’den fazla teröristin etkisiz hale getirildigi aktarildi. Operasyonlar kapsaminda, ele geçirilen yaklasik yüz motosiklet ile farkli araçlarin imha edildigi açiklandi.

Burkin Faso Genelkurmay Baskani Moise Miningou, “Bu bölgelerdeki halklar en azindan bir süreligine baris içinde kalacak. Önemli olanin bu oldugunu düsünüyoruz. Biz fakir ülkeleriz ve gelecegimiz, yetersiz kaynaklarimizi bir araya getirebilmekte yatiyor. Bu sekilde çok daha iyi sonuçlar alacagiz” dedi.

Nijer Genelkurmay Baskani General Salifou Modi, Burkina Faso’nun kuzeyindeki Sahel bölgesinde bulunan Dori’deki bir askeri kampi ziyareti sirasinda, “Bu sonuçlar beklentilerimizi karsiladi” ifadelerini kullanarak, çok sayida teröristin ise tutuklandigini sözlerine ekledi.

Operasyon kapsaminda kara birliklerinin hava destegi de aldigi aktarilirken, operasyonda Nijer’deki Tera ve Torodi ile Burkina Faso’daki Dori, Mansia ve Diapaga’ya odaklanildigi açiklandi.
Kaynak: İHA