Baskan Demir Açiklamasi 'Samsun'u 2023'E Hazirliyoruz'

Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, “Sehir planlamasindan, altyapi ve ulasim sorunlarina, kentsel dönüsümden çevre projelerine kadar Samsun’u 2023’e hazirliyoruz” dedi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Samsun'u 2023'E Hazirliyoruz'
Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, hafta sonu mesailerine ara vermeden devam ediyor. 7/24 sahada yapilan çalismalari takip edip, vatandaslarla bir araya gelen, sehrin ekonomisine, sporuna, kültürüne katki sunan herkesin yaninda olmaya ve mutluluklarini paylasmaya özen gösteren Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Samsun’un gelecegin sehri oldugunu söyledi.

Ilçelerden kent merkezine yapilan günübirlik seyahatlerde vatandaslarin ulasimini tek vasita ile saglayarak trafigi rahatlatacak olan Ilçe Toplu Ulasim Transfer Merkezi insaatini inceledi. Buradaki çalismalar hakkinda bilgi alan Baskan Demir, daha sonra Subasi Yeralti Mekanik Katli Otopark çalismalarini takip etti. Demir, her iki projede de gelinen son noktayi ve yapilan çalismalari yerinde görerek bilgi aldi.

Samsunspor’un ve A Milli Takim eski futbolcusu Celil Sagir’in Canik ilçesindeki ‘Futbol Akademisi’ açilisina katilarak ‘Hayirli olsun’ temennilerinde bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, kentin her noktasina ulasmaya çalistiklarini ifade etti.

Vizyoner bir sekilde çalistiklarini, kentsel dönüsüm, ulasim, altyapi, kültür, spor ve çevre gibi birçok konuyu ele aldiklarini dile getiren Baskan Demir, “Kentsel dönüsümü baslattik. Ülkemizin ikinci büyük kütüphanesini yapiyoruz. Sahillerimizi projelendiriyoruz. Kirsal altyapiyi bitiyoruz. Kent merkezinden tüm ilçelerimize kadar her yerde ekiplerimiz çalisiyor” diye konustu.

Halkla birlikte yönetim ilkesiyle sosyal belediyecilik çalismalarina büyük önem verdiklerini söyleyen Demir, “Merkez ve ilçelerimizde trafigin rahatlamasi için otopark sayisini artiriyoruz. Son teknoloji ve modern otoparklarla çevreye uyumlu altyapisi ve üst yapisi ile Türkiye’ye örnek olacak projeler gelistiriyoruz. Samsunlularin tüm ilçelerimizden kent merkezine güvenli ve saglikli bir sekilde ulasmasini saglayacak ve onlari tek bir merkezde toplayacak Toplu Ulasim Transfer Merkezi en kisa sürede tamamlanarak hizmete girecek. Saathane Meydani, Subasi, Toybelen, Gülsan, kütüphane gibi birçok projede önemli mesafeler kat ettik. Sirada diger söz verdigimiz projeler var. Samsun 2023’e emin adimlarla ilerliyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA