Bakan Varank, Sanliurfa'da Açilislarini Yaptigi Merkezleri Ziyaret Etti Açiklamasi

'Sanliurfa'da istihdam yogun sektörlerde yatirimlarin önünü açmak, gençlerimize is kapisi kazandirmak için Bakanlik olarak bütün imkanlarimizi seferber etmis durumdayiz' 'Bölgemizde ziyaret edilmesi ve tüm dünyaya tanitilmasi gereken alanlarla ilgili gerekli yatirimlari, iyilestirmeleri yapacagiz'.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, toplu açilis töreni ve "Mezopotamya" Markasi Tanitim Programi için geldigi Sanliurfa'da ziyaretler gerçeklestirdi.

Bakan Varank, Sanliurfa'da gerçeklestirdigi 67 milyon liralik yatirimin toplu açilisi ve temel atma töreninin ardindan, 3GEN Taban fabrikasini ziyaret etti ve burada gerçeklestirilen üretime iliskin bilgi aldi.

Daha sonra Transfomax'in fabrikasini gezen Varank, üretim hattinda incelemelerde bulundu.

Varank, FLO Magazacilik ve Pazarlama AS'nin fabrikasina gerçeklestirdigi ziyarette, çalisanlarla sohbet etti.

Sirketin Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyükeksi ve Genel Müdürü Burak Övünç'ten fabrikaya iliskin bilgi alan Varank, üretim hattinin basina geçerek otomat dikis makinesini kullandi.

- "Çok daha büyük potansiyeli var"

Varank daha sonra STEM Akademi ve Kariyer Merkezi Projesi kapsaminda kurulan STEM atölyesinin açilisini yapti.

Ögretmenlerden merkezde yapilan çalismalar hakkinda bilgi alan Varank'a ögrenciler de projelerini anlatti.

Varank, burada basin mensuplarina yaptigi açiklamada, Sanliurfa'da ayakkabicilik sektörüyle ilgili önemli bir sanayi altyapisi olusturduklarini, Büyüksehir Belediyesi ile ikinci etabi da yapacaklarini söyledi.

"Sanliurfa'da istihdam yogun sektörlerde yatirimlarin önünü açmak, gençlerimize is kapisi kazandirmak için Bakanlik olarak bütün imkanlarimizi seferber etmis durumdayiz." diyen Varank, OSB'den gelen su talebiyle ilgili ihtiyaci gidermek için de çalisacaklarini bildirdi.

Varank, Sanliurfa'nin tarihi ve kültürüyle marka sehirlerden oldugunu belirterek, bugün "Mezopotamya" markasini tanitacaklarini kaydetti.

Güneydogu Anadolu Bölgesi'ni bu markayla bir turizm destinasyonu haline getirmek istediklerine dikkati çeken Varank, söyle konustu:

"Mezopotamya markasinin geri planinda tüm bölgede 9 sehrimizde ziyaret edilecek yerleri çikardik, bununla ilgili dijital ortamlari hazirladik ama bunun yaninda bölgemizde ziyaret edilmesi ve tüm dünyaya tanitilmasi gereken alanlarla ilgili gerekli yatirimlari iyilestirmeleri de yapacagiz."

Varank, Sanliurfa'nin artik sanayisiyle de ön plana çiktigini ve çok daha büyük potansiyeli oldugunu vurgulayarak, "Biraz önce açtigimiz STEM teknoloji egitimi siniflari buradaki yavrularimizin küçük yaslardan itibaren ileride bilim insanlari, mühendisler olabilmeleri için egitim alabilecekleri alanlar. Insallah Sanliurfa'yi çok daha güzel yerlerde görecegiz." dedi.

- "Gençlerimizin girisimcilige ilgisini görmekten memnun oldum"

Daha sonra Bakan Varank, Kültür Adasi ismi verilen proje kapsaminda 13 eski Sanliurfa evinden dönüstürülen butik oteli ziyaret etti.

Varank, Sanliurfa Tekno ISGEM'in açilisinda, sanayinin katma degerini artirmanin yolunun teknolojiye yatirimdan geçtigini vurguladi.

Tekno ISGEM'lerde de is fikri olanlarin fikirlerini ticarilestirmek için çalistiklarini belirterek, "Buradan çikacak fikirlerle nice basarili girisimler sirketlessin hatta buradan Unicorn'lar çiksin istiyoruz." seklinde konustu.

Varank, son olarak açilisini yaptigi Tekno Girisimcilik ve Inovasyon Merkezi'nin temelde bir kuluçka merkezi oldugunu anlatti.

Girisimcilerin buradan mentörlük ve danismanlik destegi aldigini belirten Varank, "Sanliurfa'da bu heyecani, gençlerimizin girisimcilige ilgisini görmekten memnun oldum." ifadesini kullandi.

Bakan Varank'a ziyaretlerinde Sanliurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Sanliurfa milletvekilleri Zemzem Gülender Açanal ve Mehmet Ali Cevheri, Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül ve Karacadag Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Hasan Maral da eslik etti.
Kaynak: AA