Bagcilar Belediyesi, Jablanica Belediyesi Ile Kardes Oldu

Türk Dünyasi Belediyeler Birligi (TDBB) icra kurulu heyetinin Bosna Hersek ziyaretinde imzalanan protokol ile Bagcilar Belediyesi ile Jablanica Belediyesi kardes belediye oldu. Bosna’yi her zaman ikinci vatan olarak gördüklerini söyleyen Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, “Atilan imzalar hepimiz için hayirli olsun” dedi.

Bagcilar Belediyesi, Jablanica Belediyesi Ile Kardes Oldu
Türk Dünyasi Belediyeler Birligi haziran ayi Yürütme Kurulu Toplantisi, Bosna Hersek’te Sarajevo Belediye Baskani Semir Efendiç’in ev sahipliginde hibrit yöntemiyle yapildi. Toplantiya TDBB Genel Sekreteri Dr. Fahri Solak, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, Bagcilar Belediye Baskani Lokman Çagirici, Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, Kocaeli Basiskele Belediye Baskani Mehmet Yasin Özlü ve Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’dan olusan TDBB heyeti katildi.

Belediye baskanlari, gündemdeki konular hakkinda degerlendirmelerde bulunduktan sonra gelecege dönük projeler hakkinda konustu.

Toplantidan sonra Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadik Babür Girgin ile de bir araya gelindi.

"Burayi kendimizden ayri görmedik"

Ziyaret kapsaminda Bagcilar Belediyesi ile Jablanica Belediyesi arasinda kardeslik protokolü imzalandi. Baskan Çagirici ve Jablanica Belediye Baskani Damir Sabanovic’in attiklari imzayla iki belediye kardes oldu. Bosna Hersek’in ikinci vatani olduguna vurgu yapan Baskan Çagirici, “Bagcilar Belediyesi olarak her zaman Bosna Hersekli kardeslerimizle bir ve beraber olduk. Ortak kültürün insanlariyiz. Burayi kendimizden ayri görmedik. Egitimden sosyal yasama kadar çok sayida yardimlarimiz ve isbirliklerimiz oldu. Bu kardeslik imzasiyla baglarimiz daha da güçlendi. Artik daha fazla görüsecegiz ve daha çok ortaklasa projeleri hayata geçirecegiz insallah. Atilan imzalar hepimiz için hayirli olsun” dedi.

Heyet, 30 Haziran Çarsamba gününe kadar sürecek ziyaret kapsaminda önemli temaslarda bulunacak.
Kaynak: İHA