Babadag Teleferik Tesisinin Yil Sonuna Kadar Yarim Milyon Kisiyi Tasimasi Bekleniyor

Mugla'nin ünlü turizm merkezi Fethiye'nin '30 yillik hayali' olarak nitelendirilen teleferigin hayata geçmesiyle bölge daha da hareketlendi Yamaç parasütü atlayisi yapmak ve eglenceli zaman geçirmek için teleferigi kullananlar, Ölüdeniz'in essiz manzarasi esliginde Babadag'in zirvesine dogru yolculuga çikiyor Babadag Teleferik Genel Müdürü Cengiz Koçak: 'Sistemimizin saatte 1200 kisi tasima kapasitesi var. Normal sartlarda önümüzdeki yil bir milyonun üzerinde misafiri Babadag'da agirlamayi hedefliyoruz'

ALI RIZA AKKIR - Mugla'nin Fethiye ilçesindeki Babadag'a yaklasik 40 milyon dolarlik yatirimla kurulan ve bu ay hizmete giren teleferik tesisinin, yil sonuna kadar yarim milyonun üzerinde misafir agirlamasi bekleniyor.

Bati Akdeniz'in gözde turizm merkezi Fethiye'de bir firma tarafindan 4 yil önce temeli atilan teleferik, haziran basinda faaliyete geçti.

Yamaç parasütü atlayisi yapmak ve eglenceli zaman geçirmek için teleferigi kullananlar, Ölüdeniz'in essiz manzarasi esliginde 1700 metredeki kalkis pistine çikabiliyor, dagin 1800 metreyi bulan zirvesine ise telesiyejle ulasabiliyor.

Babadag Teleferik Genel Müdürü Cengiz Koçak, AA muhabirine, teleferigin yaklasik 40 milyon dolarlik yatirimla yapildigini söyledi.

Teleferigin Fethiye'nin 30 yillik hayali oldugunu belirten Koçak, "Misafir sayimiz her geçen gün artiyor. Yil sonuna kadar yarim milyonun üstünde misafiri kabul etmeyi planliyoruz." dedi.

Koçak, 226 metredeki ana istasyondan 1965 metredeki zirveye bir teleferik, iki telesiyej istasyonuyla çikilabildigini kaydetti.

Teleferik hattinin 4, telesiyej hattinin ise 2,5 kilometre kablo uzunlugunun oldugunu ifade eden Koçak, söyle konustu:

"Sistemimizin saatte 1200 kisi tasima kapasitesi var. Normal sartlarda önümüzdeki yil bir milyonun üzerinde misafiri Babadag'da agirlamayi hedefliyoruz. Ana istasyondan 1700 metreye yaklasik 25 dakikada erisilebiliyor. Yukari çikarken görülen manzaranin 'essiz' kelimesi disinda bence bir karsiligi yok. Misafirlerimiz teleferikle daha önce hiç görmedikleri kadar güzel bir manzaranin üzerinde yükselerek Babadag'a çikiyor."

Teleferigin Türkiye turizmine olumlu katkilari olacagini belirten Koçak, projeyle Türkiye'nin dünyaya baska bir pencereden kendini gösterecegini dile getirdi.

Koçak, Ispanya ve Italya'nin Avrupa'dan çektigi turist profilinin zaman içerisinde Türkiye'ye gelmesi için Babadag Teleferik'in bir kapi olacagini vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Teleferik olmadan önce buradaki turizm, genellikle yamaç parasütü üzerine kuruluydu. Yamaç parasütü de yilin yaklasik yarisinda yapilabiliyor. Yilin diger yarisinda ise Babadag'in potansiyeli kullanilamiyordu. Teleferikle birlikte Babadag'da hem uçuslar yapilacak hem de ziyaretçiler gelip Babadag'da zaman geçirebilecek. Böylece turizm 12 aya yayilmis olacak. Kasim, aralik, ocak, subat ve mart döneminde insanlar teleferikle Babadag'a çikip uçabilirler. Babadag'daki pistlerdeki restoranlarda yemek yiyebilen ziyaretçiler, aksam Ölüdeniz ve Fethiye Körfezi manzarasiyla güzel zaman geçiriyor."

Kaynak: AA