Japonya'da 139 Çift Ayakkabi Çalan Hirsizin Savunmasi Soke Etti

Japonya’da 139 çift kadin ayakkabisi çalan hirsizin savunmasi soke etti. Ifadesinde çocuklugundan bu yana kadin ayakkabilarina ilgi duydugunu belirten sahsin 2014 yilinda ayni suçtan tutuklandiginda, "Ayakkabilarin kokusunu seviyorum" dedigi ortaya çikti.

Japonya'da 139 Çift Ayakkabi Çalan Hirsizin Savunmasi Soke Etti
Japonya’da akillara durgunluk veren bir hirsizlik olayi yasandi. Niigata eyaletinde 139 çift kadin ayakkabisi çalan hirsiz yakayi ele verdi. Emniyet kaynaklarindan edinilen bilgilere göre özel bir sirket çalisani olan 47 yasindaki Tsunehito Isobe, 2 Mart’ta Murakami sehrindeki bir ofise izinsiz girerek 500 yen (yaklasik 40 lira) degerinde bir çift sandalet çaldi. Hirsizlik olayinin ardindan tedbir almak isteyen ofisin yetkilileri ise çalistiklari binaya güvenlik kameralari kurdu. Geçtigimiz 19 Mayis’ta ayni ofise izinsiz sekilde tekrar giren hirsiz, bu kez varligindan haberdar olmadigi güvenlik kameralarina yakalandi.

Çogu hemsire ayakkabisi

Niigata polisi, Isobe’nin evinde yaptigi aramada model araba ve ayakkabi kutulari içine saklanmis 139 çift kadin ayakkabisi ele geçirdi. Ayakkabilarin 77 çiftini hemsirelerin kullandigi sandaletlerin olusturdugu açiklandi. Sahsin ikametinde ayrica yakasinda isim yazan bir hemsire üniformasi ile iki çift kadin çorabi bulundu.

Polis kurbanlari ariyor

Söz konusu olayi kamuoyuna 24 Haziran’da duyuran Niigata polisi, sahsin evinde ele geçirilen ayakkabilari sergilerken, ayakkabilarin çogunun çalinti olmasina ragmen hirsizlik ihbari yapilmadigini belirtti.

Güvenlik güçleri, paylasilan görselde kendi ayakkabilarini gören kurbanlari sorusturma konusunda is birligi yapmaya çagirdi. 47 yasindaki Isobe’nin polise verdigi ifade ise herkesi sasirtti. “Çocuklugumdan beri kadinlarin giydigi ayakkabilara ilgi duyuyorum" dedigi ögrenilen süpheli, ayakkabilarin yarisini çaldigini, yarisini ise internetten ya da ikinci el esya saticilarindan aldigini söyledi.

Isobe, benzer hirsizliklari birkaç yildir yaptigini da itiraf etti.

Isobe’nin ayni suçtan 2014 yilinda bir kez daha tutuklandigi ögrenildi. Niigata eyaletindeki eczane, hastane ve bakim evlerinden ayakkabi çaldigi kaydedilen sahsin evinde 244 çift kadin ayakkabisi ele geçirildigi açiklandi.
Kaynak: İHA